„Руският“ хакер проговори: Системата е пробита от 11 години

Ако „корумпираното ви правителство“ не разкрие истината, ще има още разкрития

Анонимният хакер, изпратил вчера линк до медиите с хиляди данни за български граждани от базите данни на Националната агенция за приходите, проговори пред Нова телевизия.

Той се представя за „руски“ гражданин, женен за българка. „Родителите на съпругата ми живеят в България и със собствените си очи съм виждал колко зле е държавата ви“, пише мъжът.

„Изтичането на данни се случва от 11 години насам. Ако корумпираното ви правителство разкрие уязвимата система, ще можете да видите тази информация в Web Archive (Internet Wayback Machine). Данните са хаквани и през 2012 г. Тогава никой не разбра, че сме успели да инфилтрираме 30 GB информация“, написа в имейл до Нова телевизия хакерът, извършил атаката.

По думите му правоохранителните органи няма да свършат нищо и само ще покрият истината. „Ако те не разкрият истината, аз лично ще кача 21GB данни в руски и български торент тракери, така че всеки да може да сваля информацията свободно“, заплашва мъжът.

Той посочва още, че ако някоя от медиите съобщава фалшива информация за това, което се случва, той ще разкрие още два теча от Министерството на финансите. Той разполагал и с 3GB данни от медийната група бТВ и две други медии.

„Нека играта да започне“, завършва хакерът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *