Отоплението на парно с най-малко 20% по – евтино от отоплението на ток във Велико търново

Търновци с най – ниската цена за топла вода в България

Въпреки увеличената цена на топлинната енергия заради драстично покачващите се природен газ и въглеродни емисии, отоплението на парно остава чувствително по – евтино във Велико Търново по сметките на специалистите.

Ако ползвате за отопление електрическа енергия, въпреки субсидираната от държавата цена, ще платите за Квтч дневна енергия с включени мрежови услуги 0,213 лв без ДДС.

За домакинствата, които правят добре своята сметка и се стремят към по – висока консумация през нощта съотношението, което могат да достигнат е 30% нощна енергия към 70% дневна, като статистистиката показва по-скоро дневна консумация 80+%. Дори при благоприятните 30% средно дневна нощна енергия се получава малко над 0,18 лв/Квтч. без ДДС.

Цената на Квтч топлинна енергия в старата столица е 143, 53 лв/ Квтч с ДДС, което означава, че отоплението на парно би било най – малко 20% по евтино.

В града стойността на кубик топла вода, предлаган от топлофикация остана непроменена и това лято. Шестте лева за кубик, които плащаха абонатите са два пъти по – малко от обичайните промоционални 11 – 13 лв/кубик в останалите градове с централно топлоснабдяване.

Съветваме хората да сключат договор още в началото на сезона, въпреки че това е възможно по всяко време. Топлинната енергия осигурява комфорт, непостижим при отопление с електрическа енергия или твърди горива. Сметките на специалистите, които всяко домакинство може индивидуално да си направи също ясно показват, че по – евтиният начин за отопление на търновци е централното топлоснабдяване.

От оптималната рехабилитационна лятна програма през последните години се наблюдава и тенденция за увеличаване на качеството на топлофикационната услуга или ясен тренд за минимизиране на авариите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *