Взриви ме това, че всичките действия бяха насочени към това да бъда дискредитиран и да бъде изкарано едва ли не, че аз купувам гласове, оплака се кметът на Плевен

“Нито имам престъпното мислене да купувам гласове, нито имам финансовите възможности. Аз съм независим кандидат, а кампанията ми е за по-малко от 30 хил. лв.”. Това заяви пред БНР новоизбраният кмет на Плевен Георг Спартански, който е категоричен, че ще търси правата си до последно.

“Имах тежки разговори с началника на ОД на МВР и го предупредих и устно, и писмено чрез есемес, че няма да позволя да бъда “сготвен” по начина, по който се подготвят нещата. Имах информация от техни служители, че това се готви – чрез дискредитирането ми с измислени свидетели, чрез подготвени арести на мои застъпници и представители, с които да се опразнят на практика секциите, в които се очаква брутално и дивашки да бъдат узурпирани урните и да бъдат напълнени с бюлетини”, обясни той по програма “Хоризонт” на БНР.

По думите на задържаните, тях са ги карали да подписват споразумения с прокуратурата срещу заплаха, че ги чака 4 години затвор, изтъкна преизбраният за кмет на града.

Спартански настоява за анализ на директора и ръководството на полицията в Плевен – какво отчитат те като свършена работа, след това и вътрешният министър да се произнесе по качеството на работата им, а правителството да вземе мерки.

“Ще изчакам реакцията на официалните държавни институции. Не съм далеч от мисълта да поканя на среща представителите на страните-членки на ЕС чрез техните посолства, за да ги запозная с фактите и да поискам съдействие”, закани се Спартански и обясни конкретните си критики:

“Критиките ми са за това, че службата се постави в услуга на групови, корпоративни или лични интереси, които нямат нищо общо със закона. В Плевен за пореден път се извършиха вандалски неща по време на изборите. Това, което ме взриви, е, че всичките действия бяха насочени към това да бъда дискредитиран и да бъде изкарано едва ли не, че аз купувам гласове. Резултатите от секциите в емблематичното село Буковлък – не е само там, но там е особено релефна диващината, показват, че не аз купувам гласове, защото имам 3 гласа в една секция срещу 643 на моя опонент. Не съм се намерил на пътя и като юрист с над 30 години стаж не мога да си позволя да върша простотии и престъпления в нарушение на закона.”

На балотажа за Георг Спартански (Инициативен комитет – ОБЩИНА ПЛЕВЕН) гласуваха 22 240 избиратели (50.6%), а за опонента му Мирослав Петров (ГЕРБ) – 20 762 (47.24%). Спартански ще е втори мандат кмет на община Плевен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *