Нинова отрече да е заровила томахавката с Гергов

Бившият шеф на червените в Пловдив поискал да се върне в БСП

„Томахавките“ между Георги Гергов и Корнелия Нинова не са заровени, въпреки че преди ден бившият шеф на социалистите в Пловдив съобщи, че е имало помирителна среща преди 10-ина дни между двамата на магистралата край града. Гергов „поиска от мен две неща: да бъде възстановен като член на партията и аз да бъда водач на листата в Пловдив, където да се прегърнем с него и да „победим“. От моя страна получи категоричен отговор – „не“ и на двата въпроса. В резултат на това накара приближените си хора да напуснат листата за депутати и тя беше наредена служебно от Националния съвет“, се казва в позиция на Нинова, разпространена от „Позитано“ 20.

Шефката на БСП определя изказването на Гергов за срещата им като „манипулация“ и че той е звънял „настоятелно“ за провеждането й.

Разривът между Нинова и Гергов започна в началото на годината, след като червеното ръководство взе решение да предложи изключването на пловдивския бизнесмен и лидер на градската партийна организация. Мотивите бяха формални – „грубо нарушаване на уставни норми, касаещи задълженията на партийните членове“. Последва шумен скандал между „Позитано“ 20 и пловдивските социалисти, които дори обвиниха Нинова в „Гьобелсов подход“. Въпреки това тя надделя и на неприсъствено заседание, пленумът изключи Гергов от соцпартията. Миналата седмица пък БСП-Пловдив не успя да нареди листата с кандидати за депутати, тъй като всички номинирани си направиха отводи и затова се наложи пленум да ги определи служебно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *