Манолова: София избира между диктат и демокрация

Кандидат-кметът на столицата поздрави косвено десните, призова да гласуват за нея на балотажа

Благодари на всички, които гласуваха за промяната, за мен. Благодаря за усилията, вярата, смелостта. София показа, че иска промяна, но ни трябва воля още една седмица. В нея гражданите да покажем, че можем да се обединим, че можем да бъдем над партийните си пристрастия, когато се борим за промяната, за по-добър живот за всички ни. Това бяха първите думи на кандидата за кмет на София Мая Манолова след резултата в столицата, който я прати на балотаж срещу настоящия градоначалник Йорданка Фандъкова от ГЕРБ. В словото си от шатрата, в която е предизборният й щаб пред НДК, тя се обърна косвено и към десните:

„Другите кандидати бяха дойстойни, защитавайки промяна, въпреки натиска. Резултатът, който показахме днес, означава, че можем да спрем корупцията, еднопартийния монопол над съдбата на хората, мръсния въздух над столицата и във властта. Уважавам хората, които се борят, а не тези, които се спотайват. Стоях години до такива хора и никога не ги питах от коя партия са, няма да ги питам и днес. Нужни са силите на всички да се справим с лъжата, силовата власт и кражбите“, каза Манолова.

Бившият омбудсман подчерта, че София няма нужда от усмихнато лице – параван, зад което се крие всичко това. София има нужда от хора, готови да направят промяната. София има пробив, отсече Манолова.

„Осъзнавам отговорността, която ми възлага вотът на хората. Със същия хъс, с който се борих досега, ще продължа и следващата седмица, защото промяната е възможна и тя е близо“, добави тя.

Манолова каза, че разбира и онези, които не са излезли да гласуват, но ги призова да го сторят идната неделя. „Изборът е свещено право. Предстои да изберем между диктата и демокрацията. Предстои да направим избор дали да отворим вратата за свободните граждани във властта, или тя да остане затворена и да ни управляват по същия начин. Изборът е свещено право, използвайте го. София означава мъдрост“, заключи Манолова в изявлението си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *