Кралят на футбола призна рекорда на Кристиано

Кралят на футбола Пеле поздрави звездата на Ювентус Кристиано Роналдо за подобрения му рекорд за отбелязани голове в официални мачове. С хеттрика срещу Каляри достигна 770 попадения – с 3 повече от бразилеца.

Все още има спорове относно този рекорд, като наскоро Чешката футболна федерация обяви, че Йозеф Бицан има 821 гола в официални мачове. Според Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation (RSSSF) чехът има 805 гола, но от тях 27 са за резервния и аматьорския отбор на Рапид Виена. Освен това, ако се извадят и головете от неофициалните мачове на националните отбори, общият брой официални попадения, отбелязани от Бицан, е 759.

Португалската суперзвезда увери своите почитатели, че възнамерява да играе още дълги години и да подобри още много рекорди в своята забележителна кариера, след като реализира хеттрик за едно полувреме за победата на Ювентус над Каляри с 3:1 в мач от Серия “А” в неделя.

Това е втори хеттрик на Кристиано с екипа на Ювентус. Любопитното е, че първият му отново е срещу Каляри, при победата с 4:0 в Торино. Португалецът се разписа за първи път и в Сардиния, като това бе единственият стадион до момента, на който не бе отбелязвал попадение.

След мача с Каляри Роналдо отказа да даде изявление пред репортерите, но по-късно написа дълъг пост в “Инстаграм”.
„Последните няколко седмици бяха изпълнени с новини и статистики, посочвайки ме като най-резултатния играч в историята на футбола, задминавайки 757-те официални гола на Пеле. Въпреки че съм благодарен за това признание, сега е време да обясня защо не признавах този рекорд до момента
„Сега, когато достигам кота 770 официални гола в професионалната ми кариера, първите ми думи са директно към Пеле. Няма играч в света, който не е отгледан без да слуша истории за мачовете му, головете му и постижението му, аз не съм изключение. Поради тази причина съм изпълнен с радост и гордост, докато признавам постижението, което ме поставя на върха на световните голмайстори, задминавайки рекорда на Пеле, нещо за което никога не съм мечтал, докато израствах като дете от Мадейра“, отбеляза Роналдо.
„Животът представлява един индивидуален полет. Всеки извършва своето собствено пътуване, а твоето пътуване е прекрасно. Възхищавам ти се много. Обичам да гледам как играеш и това не е тайна за никого. Поздравления за това, че подобри моя рекорд за голове в официалните мачове“, написа Пеле в своя профил в Инстаграм.

Кристиано Роналдо №7
Позиция Нападател
Роден на 05 февруари 1985 г.
Години 36
Страна Португалия
Височина 185
Настоящи отбори
Ювентус, Португалия
Данни за футболната му кариера
Мачове 638
Средно минути на мач 86
Мачове като титуляр 620
Мачове като резерва 18
Жълти картони 78
Червени картони 6

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *