Кирил Добрев за Нинова: Лузъри не искам да ме управляват

Кирил Добрев обясни пред медиите защо е жалбата срещу Корнелия Нинова.

Той заяви пред репортерите, че г-жа Нинова постоянно се откланя от важните въпроси. По думите му, Нинова трябва да обясни много неща, едно от тях е защо БСП е занулена.

„Няма да позволя да ме управляват лузъри. Но никой не може да ме спре от това да бъда част от БСП“, каза Добрев.

„Страшно съжалявам, че това ръководство доведе партията до съда. В събота има пленум и може би се иска аз да не участвам в него“, поясни той.

Добрев разкри колко малко хора са гласували за Нинова и за Гуцанов.

„Аз се боря за моите права. Не ме интересува нейната оставка“, заяви в края на изялвението си Кирил Добрев.

По-рано днес стана ясно, че лидерът на БСП Корнелия Нинова и двама членове на ръководството на социалистите са призовани на разпит от прокуратурата по жалба на Кирил Добрев. Това обяви самата Нинова, която заяви, че държавното обвинение участва в опит за вътрешнопартиен преврат.

Тя съобщи, че е призована също така да предостави на прокуратурата запис и заверени копия на стенограма и протокол от последния Национален съвет на левицата от края на август.

Освен нея призовки са получили и Борислав Гуцанов и Гергана Алексова. Според Нинова жалбата на Добрев е, че не е допуснат на този Национален съвет, но също според нея Добрев е присъствал и на два пъти се е изказвал.

Нинова припомни, че той е бил изключен от левицата, но съдът не е вписал промяната. Тя упрекна прокуратурата, че се меси във вътрешните дела на социалистите и това е безпрецедентно. И заяви, че цялата държавна машина е задействана срещу БСП, а държавното обвинение е „бухалка срещу неудобните“.

„Няма да предоставя и един лист от партийни събрания на прокуратурата. Да се снабдят със съдебна заповед за претърсване и изземване, да заповядат, чакам ги на „Позитано“ да дойдат и да си ги вземат. Няма да се явим на разпит ние тримата. Ще сигнализираме всички възможни европейски и български институции за това, което се случва. Докато съм председател на БСП, партията няма да влезе в игрите им, в задкулисието им, каквото и да правят и какъвто и натиск да ни оказват“, заяви Корнелия Нинова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *