Който се е прегърнал с Борисов, изчезва от политиката

Борисов е един угрижен победител на изборите и очевидно има защо. Според мен залогът е изключително голям. Ако Борисов, ако ГЕРБ като победител не успее да формира правителство, това ще бъде изключително лош сигнал за него, особено навън. В един такъв вътрешнополитически план, мисля, че навън това би било изключително изключително негативен сигнал, който може буквално след няколко дни и седмици да изпрати отвън много ясни сигнали навътре.

Досега Борисов винаги е бил човекът, който успява да свърши работата, успява да запази стабилността на реда, успява да направи някаква коалиция, да я сглоби и тя да работи, и да има един приличен вид. Сега обаче не виждам да има големи шансове за това нещо.

Това каза по Нова телевизия журналистът Николай Стайков.

Ние помним съдбата на на политическите партии, които са направили досега коалиции с ГЕРБ, и тя не е особено радостна. Повечето ги няма, хората, които са се прегърнали с него и са седнали на масата, обикновено изчезват от политиката. Кой е доволен, кой недоволен, но те изчезват от политиката. Къде са в момента така наречените патриоти? Няма ги. Къде са в момента партиите от Реформаторския блок, които прегърнаха Борисов и останаха след 2015 година? Няма ги. И още нещо изключително важно. Начинът, по който в момента Борисов предлага да се направят коалиционните преговори, няма абсолютно нищо общо с това, което видяхме през 2014-а, когато се направи коалиция, и през 2017-а, когато се направи коалицията с Обединени патриоти. Тогава да сте чули да има някаква някаква работна група, някой да е ходил, да се договаряли примерно какво ще правят с Република Северна Македония ,с покупката на изтребителите. Не. Това бяха изключително непрозрачно взети решения. Борисов е токсичен, както Пеевски навремето. Дори сядането на масата с него от страна партиите е някакъв вид компромат, допълни Стайков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *