Каракачанов: Хелзинкският комитет защитава изнасилвачите и убийците

Скопие не може да пренаписва историята и да малтретира българското малцинство, отсече войводата

„Не ми се иска да вярвам, че този инцидент е свързан с изборите. Не мога да си представя, че по този начин ще се провежда предизборна кампания в България в 21 век. Явно напрежението преди изборите е голямо.“ Това заяви военният министър Красимир Каракачанв по повод палежа на имот на кандидат за кмет от ВМРО на село Ясна Поляна.

Вицепремиерът говори основно по темите за циганската престъпност и искането за забрана на Българския хелзинкски комитет.

„Дянко Марков е един изключително достоен човек и прембългарски офицер. Аз съм предложил една концепция за решаване на проблема с циганската престъпност. Не казвам, че тя ще реши изцяло проблемите, но тупането на топката и отлагането със сигурност не помагат.“, каза Каракачанов.

Днес депутатите от ВМРО ще внесат законопроект, който отлежава от години, информира министърът.

„Искаме разширяване на неизбежната самоотбрана. Не го правим предизборно. Тази година има два пъти избори в България. Това означава ли, че 12 месеца трябва да спим и да не внасяме законопроекти, защото ще ни обвинят, че го правим предизборно? Същото е положението и с инцидента в Сливен. Тези хора трябва да почнат да работят, а не да се чудят как да получават държавни помощи.“, бе категоричен войводата.

Според Каракачанов, недопустимо е „антибългарски организации като БХК да защитават само циганите и да завеждат дела срещу български полицаи за превишаване на правомощията си“.

Той изтъкна, че именно това е причината за искането на ВМРО за закриване на организацията. „Те близо 30 години защитават престъпниците, изнасилвачите и убийците, а не се занимават с жертвите на техните престъпленияне. БХК е организация, която не защитава българския национален интерес. Тези хора имат общо и с освобождаването на австралийския убиец. На мен ми е ясно, че съдът няма да ги забрани, но искам да се вдигне топката за един дебат. Имам право да изказвам мнение и това правя. От БХК не могат да ми казват какво да мисля и говоря. Какво общо има че съм министър. Нямам право на мнение ли? Утре няма да съм министър и пак ще говоря същата неща, защото нашият конфликт с БХК е още от 1991 година“, натърти Каракачанов.

Лидерът на ВМРО засегна и темата за Северна Македония. „Моето търпение приключи отдавна. Скопие не може да си измисля нова история и да малтретира българското малцинство. С този въпрос се занимавам от 30 години. Познавам почти всички македонски политици и съм пил ракия с тях на маса. Те на маса са много добри българи, но когато дойде време за решения, става трудно, почват да се карат и да обясняват, че не може да се говори за обща история. България има много лостове за влияние. Според мен трябва да използваме най-дебелият лост и да кажем не на поканата на Македония за членство в ЕС. България задължително трябва да защити историята си и ще го направи.“, каза Каракачанов.

И подчерта, че цялата идентичност на комунистическа Югославия се основаваше върху фалшификации на българската история.

„На гърците им беше много по-лесно с договора. Македония тупа топката и си мисли, че ще може да влезе в ЕС и да запази антибългарската си позиция. Това няма как да се случи. Аз предложих най-твърдата позиция, но виждам, че не се приеме. Ще направя още две предложения днес на Министерски съвет. Никога не съм си измивал ръцете по тази тема. Българското правителство трябва да бъде по-твърдо. Любовният период със Скопие отмина. Там е ясно, че с обещавам не става. Трябва да използваме всички механизми. Всички държави, които са ставали членки на ЕС в последните 20 години, са изпълнявали условия, включително и България“, категоричен беше Каракачанов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *