Каракачанов хвърли бомба: Царят е виновен за шоковото поскъпване на тока

Бившият военен министър върна страната 20 години назад – трябвало да пазим първите блокове на „Козлодуй“

 

Лидерът на ВМРО и бивш военен министър Красимир Каракачанов обяви, че не настоящата криза за енергия в цяла Европа, а затварянето на първи и втори блок на АЕЦ „Козлодуй“ в края на 2002-а година е действителната причина за шоковото поскъпване на тока у нас. И директно обвини екс премиера Симеон Сакскобургготски и неговите министри, по думите му, юпита, за настоящата инфлация.

Правителството на царя бе многократно обвинявано през годините, че не е водило преговори за удължаване на живота на реакторите за сметка на преговорите за „бързо“ членство на България в ЕС. Първи и втори блок на АЕЦ-а спряха да работят в последните дни на 2002-а, а трети и четвърти – до присъединяването на страната към ЕС на 1 януари 2007 г.

Каракачанов е категоричен, че трябва да имаме заместващи енергийни мощности преди да се затворят ТЕЦ-овете, а Зелената сделка трябва да се преразгледа.

Той е за мерките и за зеления сертификат, но това е трябвало да се въведе след дълга информационна кампания, а не от днес за утре, което е объркало хората.

„Партиите на протеста показаха, че са несъстоятелни и не успяха да направят правителство“ обяви още бившият министър пред Нова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *