Шеф на ГЕРБ в Пазарджик нанесе предизборен побой на редови партиен член (видео)

Физическа саморазправа между активисти на ГЕРБ разтърси структурата на партията в град Пазарджик. Утвърдилият се през годините като избирателен район на Делян Пеевски – град Пазарджик, който напоследък влезе в новините с подвизите на кмета си – Тодор Попов, е терен на нов скандал с политическа окраска. Този път в центъра на събитията са основни, действащи кадри на ПП „ГЕРБ“ в района.

На 27.10.2021 г. общинският ръководител на ПП „ГЕРБ“ за община Пазарджик и общински съветник на партията в Общинския съвет на град Пазарджик – Илиян Вулянов /на заглавната снимка вляво/, се саморазправя брутално с редовия член на ПП „ГЕРБ“ – Георги Янков. След като БРРД потърси за мнение Екатерина Захариева, водача на листата на ГЕРБ в Пазарджик, Вулянов скоропостижно подаде оставка.

От запис, с който БРРД разполага, ясно се вижда как в около 20:40 часа на горепосочената дата, Вулянов спира лимузината си с марка „БМВ“ – 7-ма серия на паркинг, на който го очаква Георги Янков. Явно е, че двамата имат уговорена среща. Очевидно Янков не е подготвен за саморазправата, която последвала – на кадрите ясно се вижда как той се приближава с ръце в джобовете на връхната си дреха. Вулянов не се здрависва, а изненадващо нанася десен прав удар в главата на Янков, който се строполява на асфалта.

Макар че е относително по-едър от нападателя си, елементът на изненадата явно е подействал обезоръжаващо и Янков не оказва никаква съпротива. След като мъжът пада на земята, Вулянов продължава да го удря, вече повалил го на улицата и да го блъска като парцалена кукла. Пострадалият мъж успява все пак да се изправи на краката си,  но Вулянов го удря агресивно и с колена, и изглежда сякаш се опитва да му удари главата в капака на близката кола. В един момент Вулянов прави опит да задуши съпартиеца си, който все пак се е изправил и му говори нещо. С оглед на ситуацията можем да предположим, че двамата си разменят  заплахи и предупреждения.

Прави впечатление, че докато агресивната саморазправа е в ход, около паркинга минават автомобили и пешеходци, но не се вижда някой от тях да реагира, а просто подминават безучастно. В един момент Вулянов изблъсква жертвата си и я пуска да си ходи и точно в този момент на паркинга спира автомобил, от който излизат двама мъже. После Вулянов се отправя към колата си и се вижда как си тръгва с нея. Другите мъже също влизат в автомобила си. Тъмното БМВ на Вулянов и автомобилът на новодошлите излизат от кадър в една и съща посока.

Екипът ни потърси за коментар общинския съветник. Искахме да разберем от какво е провокирана жестоката му агресия. Мъжът обаче ни каза, че няма да разговоря с нас в час в извънработно време – след 17 часа в петък, а след като чу въпросът ни дали е участвал в саморазправа с друг член на ПП „ГЕРБ“ веднага ни затвори телефона. Не отговори повече на нашите повиквания. Изпратихме му смс, с който попитахме дали мълчанието му потвърждава, че той е участвал във физическа саморазправа с друг член на ПП „ГЕРБ“ – отговор не получихме.

Екатерина Захариева – “Ако е вярно да подаде оставка”

След неуспешния опит да получим все пак някакво обяснение за възмутителната случка потърсихме за коментар по телефона водача на листата на ПП ГЕРБ в Пазарджик – Екатерина Захариева. Тя потвърди, че е дочула за инцидента между двамата членове на ПП „ГЕРБ“, дистанцира се от случилото се и го осъжда. Захариева заяви, че каквато и да е причината за конфликта, той трябва да се реши от компетентните органи. Според нея в 21-ви век каквито и да са проблемите, те не трябва да се решават с насилие. Първоначално бившият вицепремиер и външен министър отговори, че Вулянов все още е общински ръководител на ПП „ГЕРБ“ за град Пазарджик, но изрази позиция, че ако неговата вина се докаже, той не може да заема повече този пост и че трябва да бъде отстранен.

„И ако е вярно, че Вулянов се е саморазправял, той трябва да подаде оставка“, беше категорична Захариева. Впоследствие тя ни се обади, за да ни информира, че оставката на Вулянов вече е факт и той вече не е общински координатор на партията в града.

Какъв е поводът да ескалира по този недопустим начин напрежението между Вулянов и Янков можем само да гадаем, тъй като агресорът отказа коментар, а потърпевшия съобщи, че на този етап е посъветван от адвоката си да не съобщава факти и обстоятелства около инцидента, защото текат процесуално-следствени действия по случая и могат да бъдат опорочени доказателства.

По линия на областната организация на ПП „ГЕРБ“ – град Пазарджик Вулянов е близък с областния координатор – Найден Шопов и бившия депутат – Димитър Гечев – общински ръководител на партията за община Велинград. Найденов и Шопов са сочени от запознати за изключително близки до кмета на Пазарджик – Тодор Попов. Съпругата на Вулянов – Димитрия Вулянова работи в „Напоителни системи“ ЕАД – клон Тополница в град Пазарджик. Била е назначена там от освободения наскоро управител – Сашка Целева.

Засега няма данни тези грозни сцени на репресия и саморазправа да са проверявани от прокуратурата. В град Пазарджик това едва ли ще се случи, тъй като в “града на Пеевски” срастването между общинската и съдебната власт е много осезаемо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *