Каракачанов: Сидеров няма дупе да скочи на Борисов или ГЕРБ, а плюе нас

Понеже няма дупе да скочи на Бойко Борисов или на някой министър от ГЕРБ, Волен Сидеров плюе своите партньори, коментира лидерът на ВМРО и министър на отбраната Красимир Каракачанов в четвъртък. „Днес първи април ли сме, не знам? Волен Сидеров от една година иска оставки“, заяви Каракачанов пред репортери в Пловдив по повод поисканата му лидера на „Атака“ оставка.

Коалицията „Обединени патриоти“ се разтури през юли, след като ВМРО и НФСБ изключиха от парламентарната група лидера на „Атака“ и двама от най-верните му депутати. Преди ден и останалите четирима атакисти напуснаха групата на патриотите, но и трите партии остават лоялни партньори на премиера Бойко Борисов в управляващата коалиция.

„Волен Сидеров хем иска да бъде във властта и да я консумира, тъй като той има областни и зам.-областни управители, министър на икономиката и зам.-министри, хем в същото време иска пред публиката да изглежда опозиционер. Обаче няма дупе да скочи на Бойко Борисов или на някой министър от ГЕРБ, а направи фундаменталната грешка една година да плюе своите партньори“, коментира още Каракачанов.

В четвъртък Сидеров поиска за пореден път оставката на военния министър – този път заради отсъствието му от парламентарния дебат за ветото на президента Румен Радев върху закона за военното разузнаване.

„От октомври м.г. Сидеров иска оставката на Валери Симеонов, сега, като си видя резултата от евроизборите, започна да иска моята. Ако ме питате какво ми е мнението – не ме интересува. Нито той, нито приказките му“, каза още Каракачанов.

Той припомни, че Сидеров е искал оставката му и заради договора за американските изтребители F-16, въпреки под него стоят подписите на четирима министри, единият от които е министърът на икономиката Емил Караниколов (от квотата на „Атака“).

„Волен не иска неговата оставка, а моята. Как да го нарека това? Мога само да кажа, че не мога да му бъда полезен. Аз съм доктор по международно право и международни отношения. Ако беше нещо външнополитическо, мога да му обясня, но за проблемите, които той има – се нуждае от друг вид доктор“, каза Каракачанов. Той припомни, че дълго време се е опитвал да бъде „синя каска“ и да играе добър.

„Не става. Като не става, прав му път – на последния ред при независимите и да се оправя в живота“, коментира Каракачанов.

Той определи като резонно решението на останалите четирима депутати от „Атака“ да напуснат парламентарната група на ОП, след като от нея са били изключени трима техни съпарийци начело с лидера.

В отговор на репортерски въпрос Каракачанов каза, че ВМРО ще обяви кандидата си за столичен кмет след празниците.

По неофициална информация не е изключено това да бъде зам.-председателят на партията Ангел Джамбазки, който е евродепутат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *