Каракачанов: Поведение като снощното на Сидеров в БНТ е недопустимо!

Категорично заставам в защита на националната телевизия, заяви лидерът на ВМРО

Грозните сцени са обида както за гостите в студиото, така и за работещите в телевизията, за цялата журналистическа гилдия и за българските зрители.

Поведение като снощното на Сидеров в БНТ е недопустимо! Категорично заставам в защита на националната телевизия. Това се казва в изрична позиция на председателя на ВМРО – БНД Красимир Каракачанов по повод недопустимото поведение на Сидеров в предаването „Референдум“ по БНТ.

Реакцията на водещата Добрина Чешмеджиева и последвалите действия от страна на БНТ са достойни и аз и ВМРО категорично подкрепяме професионализма на журналистите в абсурдната ситуация, в която ги постави един меко казано лабилен човек, допълва още Каракачанов.

Българските журналисти трябва да знаят, че се ползват с обществената подкрепа, за да изпълняват своите задължения безпристрастно. Когато обаче са подложени на вербална, а в много случаи и на физическа агресия, това дава едно усещане за обществена незрялост, характерно за народи, далеч от нашите географски ширини.

Недопустимите обиди, арогантност и демонстрацията, че някой е над закона и над общоприетите норми са откровена обида за българския народ. Ето защо аз съм убеден, че именно суверенът в лицето на избирателите отново ще даде урок и ще игнорира агресивните субекти от политическата сцена.

Нека всички заедно да кажем не на порнографията в българската политика, призовава Красимир Каракачанов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *