Сидеров не бил пиян в студиото на Референдум, плаши със съд БНТ

Участник в предаването: Ако бяхме в кръчма или на стадион, проблемът щеше да се реши бързо

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров заплаши със съд Българската национална телевизия (БНТ) и поиска извинение от водещата на „Референдум“ Добрина Чешмеджиева.

Според него при снощния скандал в студиото на живото предаване „не е имало никакви грозни сцени, за да се наложи изваждането му от студиото“.

Лидерът на „Атака“ отрече да е употребявал алкохол преди предаването, каквито обвинения се чуха в общественото пространство.

Междувременно ръководството на БНТ излезе с позиция по скандала, като обяви, че ще изиска от ЦИК да бъде прекратено предизборното споразумение с ПП „Атака“. Шефът на БНТ Емил Кошлуков заяви, че няма да позволи подобно обидно поведение в ефира, докато е директор на телевизията.

Стефан Иванов, кандидат за кмет на НФСБ и „БДС-Радикали“, бивш председател на СДС – София, участник в Референдум снощи, коментира във фейсбук:

Един неадекватен човек умишлено провали предаването. Вместо да говорим за местните избори, ние всички станахме заложници на неговото предизвикано от разни неща състояние. Човек без чест, възпитание, култура и нищо мъжко в него. Ако бяхме в кръчма или на стадион, този въпрос щеше да се реши за три минути. Но ние сме в национален ефир и е въпрос на уважение към зрителите и хората, които имат интерес към местните избори, да не се влиза в този тон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *