Калин Тодоров: Приближаваме се към световна война (видео)

Руснаците показаха, че шегичките свършиха и нещата вече ще вървят много сериозно, казва журналистът

Намираме се в нова фаза на конфликта между Русия и Украйна. Скоро ще станем свидетели на пълномащабна война. Това означава, че няма да има ограничени цели и няма да се щади инфраструктура и цивилно население. Приближаваме се към световна война. Малко вероятно е да се водят ограничени действия с конвенционално оръжие на терен. Самият факт, че руснаците нанесоха масиран удар по Украйна, говори за друго. Още повече с назначаването на руския генерал Сергей Суровикин да води действията, който е известен с прозвището си „Армагедон“. Той получи това име, след като срина Алепо. Същият генерал превзе Мариупол по същия начин. Така руснаците показаха, че шегичките свършиха и нещата вече ще вървят много сериозно. Украйна не дава индикации, че може да се отиде на преговори. Украйна иска от НАТО тежко въоръжение като танкове, гаубици и установки за противоракетна отбрана. Това означава, че те ще продължат конфликта и в новата фаза. Ако Украйна получи нови ракети, които могат да стигната до територията на Русия – старата имам предвид, а не анексираните територии, ще сме свидетели на общо ожесточение.

Това обяви пред Лили Маринкова в студио ФАКТИ Калин Тодоров, писател, общественик и журналист.

Попитан за вменяването на българска следа в камиона, който се взриви на Кримския мост, Калин Тодоров каза, че това е т.н. диверсия под чужд флаг.

„Това означава, че някой извършва диверсията, а я приписва на друг. Сега не знаем кой извършва диверсията, но най-вероятно това е дело на украинските секретни служби. Може и самите руснаци да са го направили, но това е с малка вероятност. Може и да е терористичен акт на сили, симпатизиращи на Украйна. Но не това е интересното. Инцидентът се използва за интензифициране на конфликта, а България под някаква форма бе вкарана в този проблем. На 90% този камион е тръгнал от България, след като руснаците го твърдят. Те не биха казали такова нещо, ако нямаха доказателства. Сега следва да има отговор от нашата страна. С това, че Путин спомена България, той ни предупреждава, че ние се държим като русофобска държава – след изгонването на дипломатите и като с отношението си към паметниците, колкото са Полша и Прибалтика“, добави журналистът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *