Има ли бизнес кръг около кмета в София?

Има ли приятелски бизнес кръг около столичния кмет. Този въпрос отправи задочно Мая Манолова към сегашния кмет на София Йорданка Фандъкова. Днес Манолова бе на среща с представители на левите формации, която подкрепят кандидатурата й за местните избори. Тя представи своята платформа и чу предложенията на БСП, АБВ и Движение 21.

Пиша своята програма със столичани, за мен обаче са важни и идеите на партиите, които ме подкрепят, уточни Манолова. Тя подчерта още, че проблемите, които открояват левите сили, са общи. Няма противоречие в желанието да се промени начинът, по който се управлява София, увери тя. Бившият омбудсман ще направи ревизия на договорите по големите обществени поръчки в столицата. Ще провери и санкциите, които е наложила Йорданка Фандъкова. Всеки договор ще бъде на сайта на общината и всеки разход ще бъде явен за столичани в реално време, обеща Мая Манолова.

За това, че основните цели за промяна в София на БСП и на Манолова се припокриват, говори и лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов. Той благодари на бившия омбудсман, че приела подкрепата на левицата. Ние сме заедно и обединени за коренна промяна на управление на столична община, изтъкна той. Поставяме за цел да превърнем София в модерна европейска столица, подчерта Паргов. Социалистите искат София да стане зелен, чист град, който се управлява прозрачно. ГЕРБ обединиха непобедимото, смята още лидерът на БСП в София. Лявото отдавна не било толкова консолидирано, а и десните се присъединили към тях. Мая Манолова събра несъбираемото и немислимото, убеден е Паргов. Според него 2019-а ще е година на ново начало, на промяна не само за София, но и за цялата страна.

Лидерът на Движение 21 Татяна Дончева похвали стремежа на Мая Манолова да се пребори с корупцията в общината. Тя видя в обединението на левите формации шанс „мутрите да напуснат общината“. Пробив в София означава пробив в страната, смята още Дончева.

Емил Кало, като представител на АБВ, коментира, че подкрепата на партията за Манолова не била спонтанна, а резултат от предварително обсъждане на нейната платформа.

Мая Манолова обеща да впрегне цялата си енергия в програмата си – столицата да се управлява без корупция и клиентелизъм, с интерес за софиянци. Имам воля, имам енергия, имам план как да осъществя промяната, категорична бе тя. Левите формации застанаха с подписа си зад платформата на Манолова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *