Изтезават терористите, окървавили Москва, с ток в ареста

След адските мъчения двама от обвиняемите за терористичното нападение в концертната зала „Крокус сити хол“ се признаха за виновни

Терористите, които почерниха Москва, са подложени на адски мъчения. Изтезават ги с ток, който пускат по гениталиите им. Това разкри известният руски  военен кореспондент Александър Сладков, който е и специален кореспондент на програмата Известия.

„Такива брутални разпити не съм виждал от началото на 2000-те години, свързаха електрически заряд директно в гениталиите на тази измет. Квичи като прасе!“, написа той в своя телеграм под снимка, на която се вижда как един от терористите се превива гол на земята.

„Но това е само началото! За нашия народ, кучи синове!! И така ще бъде с всяка измет! Всички терористи ще бъдат разпитани“, добавя Сладков.

БТА съобщи,  че двама обвиняеми за терористичното нападение в концертната зала „Крокус сити хол“ край Москва (б.а. Мирзоев и Рачабализода) се признаха за виновни.

Съдът в московския район Басманни определи мярка за неотклонение арест до 22 май на четирима души, срещу които бяха повдигнати обвинения за извършване на терористичния акт, при който загинаха 137 души, а най-малко 182 бяха ранени, съобщи ТАСС.

Обвинените са Далериджон Мирзоев, Саидакрами Рачабализода, Шамсадин Фаридуни и Мухаммадсобир Файзов.  Мирзоев, Рачабализода и Файзов са граждани на Таджикистан. В информацията не се уточнява гражданството на Фаридуни.

Файзов беше донесен в съдебната зала с носилка, като видимо той е изгубил едното си око, поставен му е и катетър, уточнява агенцията. Според силите за сигурност той е оказал съпротива при ареста.

Отговорност за нападението пое „Ислямска държава“, но руският президент Владимир Путин заяви, че извършителите са бягали към Украйна, която според него е подготвяла „прозорец“, който да им позволи за се скрият на украинска територия.

Единият от обвиняемите, идентифициран като Далерджон Мирзоев, заяви пред съдията, че е гражданин на Таджикистан.

Другият обвиняем е идентифициран в съобщение в Телеграм на районния съд на район Басманни като Саидакрами Муродали Рачабализода, съобщи Ройтерс. Националността му не се уточнява.

Ако бъдат признати за виновни, те ще бъдат осъдени на доживотен затвор.

Около сградата на Басманския съд в Москва имаше засилено полицейско присъствие. Съдът публикува видео, на което се вижда как полицаи отвеждат двамата заподозрени с белезници в съдебната зала, също както и снимки, на които двамата са седнали зад стъклена преграда вътре в залата.

Руските власти съобщиха, че във връзка с нападението са задържани общо 11 души, включително двамата преки извършители, които са били задържани в Брянска област на около 340 км югозападно от Москва.  Сред загиналите има и една арменска гражданка, съобщи арменското външно министерство, цитирано от ТАСС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *