Привърженички на „Демократична България“ бяха арестувани заради разгорещени страсти, завършили със сбиване

Предизборна акция на „Демократична България“ и на кандидат-кмета Борислав Игнатов блокира за часове „Орлов мост“. Мероприятието на едно от ключовите столични кръстовища изнерви до краен предел софиянци. „С блокади ли ще бори задръстванията, ако стане кмет?, питаха се гражданите, принудени да висят с часове в автомобилите си.

Симпатизанти и кандидати за местната власт от ДБ паркираха велосипеди и разпънаха камуфлажни палатки на „Орлов мост“. От полицията обясниха, че протестът им е незаконен. От СДВР признаха, че предпочитат в диалог да убедят протестиращите да освободят централната артерия на столицата, отколкото със силови средства, като съзнават, че така се трупа недоволството на шофьорите и гражданите, ползващи градския транспорт.

Привърженички на ДБ на протеста пък бяха арестувани заради разгорещени страсти, завършили със сбиване на Орлов мост.

До блокадата на кръстовището се стигна заради невъзможността на противниците на Гешев да окупират сградата на Висшия съдебен съвет /ВСС/ по време на изслушването и избора му.
Разделянето на неразрешения протест на два лъча стана заради драстичните мерки за сигурност от страна на МВР. Органите на реда не допуснаха никаква близост и досег между протестиращите срещу Гешев и неговите поддръжници от “Марша за законност”. Повечето от протестиращите се отправиха към централното софийско кръстовище на Цариградско, откъдето минава основният поток превозни средства. А тези, които останаха на ъгъла на “Мария-Луиза и “Екзарх Йосиф” пък спряха за известно време движението на булеварда.

Гешев е позор”, скандираха противниците му, които по време на шествието се спряха за кратко пред Народното събрание, за да викат “Мафия” и да освиркват. До окупация с палатков лагер на Орлов мост се стигна след призиви: “Донесете палатки, да ги разпънем тук и да направим палатков лагер”.

Много от протестиращите бяха велосипедисти, а имаше и зарязани колелета, паркирани на средата на Цариградско шосе. На едно такова колело висеше табела с надпис: “Гешев убива правосъдието в България”.

Още вчера обединението на бившия правосъден министър Христо Иванов, на разследвания за антисемитизъм Тома Белев и на бившия депутат от ДСБ/РБ Атанас Атанасов обяви, че прекратява предизборната си кампания и във възвание до симпатизантите си от страната ги призова да дойдат днес на протест срещу избора на Иван Гешев за обвинител номер едно.

Протестиращите пропускаха единствено линейки да преминат през кръстовището на Орлов мост, а блокадата оредя за минути след пристигането на полицейските екипи. Окупацията на центъра на София изнерви стотици столичани и се отрази на целия трафик в града, а хората закъсняваха за предварително планираните си дела през деня.

„Не може да искаш да управляваш София с антисемити в листата си, демонстрации на нелеп интериор у дома и с блокади на ключови кръстовища“, коментираха възмутени граждани.

Вчера стана ясно, че прокуратурата е погнала кандидата за общински съветник от ДБ Тома Белев заради антисемитски изказвания. Десният претендент за кмет Борислав Игнатов пък е обект на присмех заради интериора в дома си. Той показа кичозно обзаведения си апартамент и буквално взриви социалните мрежи.

“Такъв кич като в дома на Борислав Игнатов /не смея да го нарека архитект/ отдавна не бях виждал. И този човек има нахалството да коментира естетическите решения при ремонтите и обновлението в София. Игнатов, нахалстваш! И какъв е този червен фенер в къщата ти? Издайническо е, не мислиш ли?“, пише потребител.

„Вече разбрахме къде е отишъл интериорът от СинСити“, допълва друг. Трети пък заключава: „Ако София ще изглежда като апартамента на арх. Игнатов, не, благодаря!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *