Протестът на „Орлов мост“ е незаконен, тези хора си играят с нервите на софиянци

В нашата държава има закони за митингите – когато искаш да правиш протест трябва да пуснеш уведомителен документ към Столична община, посочи Красимир Каракачанов

Това, което се случва на Орлов мост е незаконно. Дойдох за 40 минути до вашето студио, а нормално го правя за 10-15 минути. В нашата държава има закони за митингите – когато искаш да правиш протест трябва да пуснеш уведомителен документ към Столична община. Първият, който е подал такъв документ, получава правото на даденото място да протестира. Другите получават предложение за втора свободна локация. Това заяви вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов цитиран от БТВ.
Коментарът бе по повод протеста на „Орлов мост“ срещу кандидатурата на Иван Гешев за нов главен прокурор.
„Полицията си върши работата. Полицаите имат връзка с организаторите – тези лица сами са се посочили в уведомителния документ. Така и полицаите разпознават, кой за кое мероприятие е“, каза още той.
„Играейки си на демокрация, си закриваме очите когато някой си прави своеволия. Тези хора на „Орлов мост“ си играят с нервите на софиянци. Сега гражданите висят с колите си по часове. Ако Джамбазки стане кмет, подобни безобразия няма да има – няма да има незаконни протести. Законът е еднакъв за всички. На този незаконен протест е бил и един кандидат за кмет, за да си прави ПР, а трябва да брани закона“, допълни министърът на отбраната.
“Винаги когато има състезание с един кандидат има съмнение. Нито парламентът, нито правителството могат да се намесят. Работил съм с Гешев по случая с убитата Виктория Маринова. Имали сме и общи делови разговори с премиера. Не мога да оценя кой как разбира от право, изглежда ми активен и жизнен. Ако процедурата е спазена всичко е наред. Въпросът е защо няма други кандидатури, но това не зависи от нас”, разкри Каракачанов.
„14 души мигранти са намерени, скрити в таксиметрови коли. А за трагедията с камиона в Есекс – българската следа е само с регистрацията на колата. Каналът не е минал през България, това е категорично“, коментира криминалните теми вицепремиерът.
„Волен Сидеров обича театъра. В нощта на предишните местни избори той нахлу в НАТФИЗ. Явно след това е вземал курсове. Има с какво да се занимава явно, за да си подаде оставката. Малко ми намирисва на предизборен театър“, заяви той по темата за оставката на лидера на „Атака“ и призива му за оставката на Джамбазки.
„Ангел Джамбазки бие по избори, а като общински съветник имаше изключително ползотворна дейност. Той излага правилни тези, например по темата за циганските гета. Гетата трябва да се разчистят и да се върнат на общината. Тези хора трябва да се интегрират, но това няма да стане в землянките по гетата“, завърши Красимир Каракачанов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *