Иво Тонев инвестира милиони в Гърция

Бившият общински съветник от ГЕРБ и изключително приближен до експремиера Бойко Борисов – Иво Тонев се изпокри в Гърция, където през последните години инвестира милиони. В продължение на дълъг период от време Тонев изпълняваше сходна роля като другия любимец на премиера – Сашо Сталийски, а сиреч да изпълнява мъгляви поръчки на Борисов.

Именно от името на Борисов Иво Тонев беше шеф в “Левски”, а по същото време адвокатът Александър Ангелов представляваше интересите на Делян Пеевски в клуба.

По думите на запознати с личните дела на Иво Тонев от две години бившия любимец на Бойко бил в немилост, като дори в последно време се представял за опозиционер.

Според нашите източници, всичкото това обаче било пунта мара, а Тонев не спирал да инвестира пари в Северна Гърция. На първия ръкав на полуостров Халкидики например, Тонев е партньор с един от най-баровските бийч барове и ресторанти на Касандра. Става дума за ресторант “Критикос”, който се намира на Анхиос бийч в Ханиоти. Локацията е изключително луксозна, цените космически, а автопаркът от скъпи возила на български бандити от няколко години втрещява местните. Пак в този район самият Тонев е собственик и на луксозна къща, в която прекарва по-голяма част от лятото си.

С това обаче далеч не се изчерпват инвестициите на бившия солташак на Бойко Борисов, като наскоро той е станал горд собственик и на ресторант на самото сърце на Солун. Ресторант “Критикос” в Солун се намира на “Никис авеню”, точно пред морето с гледка към старото пристанище.

По думите на източниците, Тонев бил горд собственик на още много имоти в Гърция.

Бизнесменът попадна в списък на лицата, които могат да бъдат засегнати от закона „Магнитски“.

Неговата фирма, в която той и съпругата му Станимира са в Борда на директорите, също е влязла в черния списък на лицата, които попадат в обхвата на санкциите, наложени от OFAC (американската Служба за контрол на чуждестранните активи), съобщава „Спортал“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *