Иван Бакалов: Идат големи циркове с Борисов

„Мата Хари ще се появи. Тя не е само една. Смартфоните се пазят някъде“, прогнозира журналистът 

 

„Мата Хари ще се появи и ни чакат големи циркове. Тя не е само една. Смартфоните се пазят някъде“, прогнозира журналистът Иван Бакалов в предаването (О)позиция на „Сега“.

„Т.нар. петорна прокурорска експертиза на снимките с кюлчетата и пачките е просто пиар трик, на който да се радват тежките фенове на Борисов. Уж Брюксел казал, че снимките са манипулирани и тук папагалските медии веднага го подхванаха. За хората е прозрачно и ясно“, отбеляза Бакалов.

Неговият сайт E-vestnik заедно с Атанас Чобанов от „Бивол“ направиха още преди 2 години дигитална експертиза.

„Снимките са правени в продължение на 3 години. Ползвани са различни смартфони и вероятно са ги снимали различни жени. Има опити да се промени датата на снимките и на една от тях със спящия Борисов е сменена резолюцията. Вдигнах ги 1600 %, тогава се вижда пиксел по пиксел. Какви са тези експерти на прокуратурата, които казват, че снимките не са оригинал?! Тези хора живеят в аналоговата епоха. В дигиталната фотография няма понятие оригинал и копие. Там всичко е оригинал. 32 години съм преподавал пресфотожурналистика в Софийския университет. Прокуратурата не казва каква методика е използвана. Експертизата не е петорна, а петима анонимни нещо са правили“, разказа Бакалов и допълни, „че и самият Борисов не е отричал никога, че снимките са истински.

„Вижда се и любимият му пистолет, с който не се разделя още като беше главен секретар. Той смени няколко пъти версията си, пред „Франкфуртер алгемайне“ твърдеше, че някой е внесъл пачките, кюлчетата и пистолета. Как минава пистолет през охраната на НСО?! Някой разследва ли това? Всъщност разследване няма“, посочи Иван Бакалов.
Журналистът обясни, че на снимките се вижда, че количеството на пачките се увеличава и намалява. В един момент в чекмеджето има над 2 милиона евро в купюри по 500 евро. „И това се недекларирани доходи, за които Борисов трябва да бъде разследван. Даже не споменавам другите му доходи, за които се говори“, отбеляза Бакалов, цитиран от novini.bg.

За тези две години прокуратурата не го е потърсила като един от получателите на снимките. Когато Бойко Рашков пое МВР, е бил извикан в националната полиция, където дал обяснения. „Живеем в престъпна държава, в която прокуратурата обслужва престъпността. Това е“, заключи журналистът, който в петък, 15 юни, е поканен в парламентарната комисия по корупцията. Поканен е и главният прокурор Гешев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *