За политическите джибри на Данчо Ментата

Според познавачите, ментата е е род многогодишнои тревисто растения от семейство Устноцветни. Ментовката пък е подсладено алкохолно питие с ментов аромат, подобно на ликьор. Само че мента и Ментата са две различни неща.

При второто иде реч за дребен чейнджаджия от Бургас в ранните години на демокрацията. Иначе бившият седесар, а сега един от най-правоверните на сараите, обича да забърква всякакви политически манджи, често с вкуса на вкиснали джибри.

Според най-новия му бъркоч правителството на ПП засилва антиевропейските и антинатовските настроения в страната и помага на Путин. А врелите в политиката знаят, че зад уж западната фасада на движението прозират силни пристрастия към Кремъл. Именно тези пристрастия родиха скандала с Южен поток, прераснал в Турски или Балкански такъв.

Ако Ментата е върл фен на Вашингтон и Брюксел, то той трябваше да бъде първия гард на Киро. Иначе бил нагъл и некомпетентен. А ако Петков не беше посегнал на Пеевски, щеше да е профи отвсякъде.

Ей такива ухания на прогнили джибри спохождат всяко изявление на бургазлията, който незнайно защо си остава Данчо Ментата…

Владимир Танев, Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *