Депутати от ИТН напускат Трифонов, за да подкрепят правителството

Депутати от „Има такъв народ“ напускат парламентарната група и ще подкрепят правителството на Кирил Петков, което остана без мнозинство след решението на Слави Трифонов да сложи край на управляващата коалиция.

Новината, че има такива депутати, обяви народният представител от „Продължаваме промяната“ Атанас Михнев в понеделник, но с уточнението, че все още не са намерили 12 народни представители.

Появи се неофициална информация, че хората от ИТН, които напускат групата, ще дадат пресконференция в понеделник вечерта.

Слави Трифонов реши да изпревари събитието и сам потвърди това, но добави, че най-вероятно тези хора били купени с пари и постове.

„Току-що получих информация, че депутати от „Има такъв народ“ ще напуснат парламентарната ни група. И ще подкрепят Кирил Петков и Асен Василев. Най-вероятно са купени с пари и постове. То ще се види и кой какъв ще стане.

Не е нужно да съм врачка, за да позная, че те ще изговорят купища лъжи и измислици в стилистиката на Кирил и Асен, само и само да оправдаят постъпката си и да успокоят гузната си съвест. Само че предателството си е предателство и предателите никой не ги обича. Дори и тези, които печелят от тях. В крайна сметка, за мен властта може да не е самоцел, но за други явно е. Те трябва сутрин да се гледат в огледалото. Такъв е животът. Истината е, че от цялата тази история изпитвам срам, но и облекчение. Защото в битка е по-добре до рамото ти да има приятели, отколкото предатели“, написа Трифонов във фейсбук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *