Захарова за Петков: Само Батман и Жената-котка не обвини за свалянето

Говорителката на руското Външно министерство определя българския премиер като изморен
Говорителят на руското Външно министерство Мария Захарова атакува подигравателно българският премиер Кирил Петков заради негови думи в парламента. В Телеграм и Фейсбук тя написа: „Премиерът на България обвини за своето сваляне от поста трима политици и руският посланик. „За мен беше чест да оглавявам правителство, свалено от Борисов, Пеевски, Трифонов и Митрофанова“, казал Петков.“ Веднага след това тя добавя: „В списъкът на виновните липсват Батман и Жената-котка“. Захарова определя Петков като изморен от говорене.
Кирил Петков повтори тезата си, че е свален от Борисов, Пеевски, Трифонов и Митрофанова няколко пъти. След като каза това в парламента, после той направи това и пред хилядното множество, събрано се в подкрепа на правителството на площада пред Народното събрание. Там той каза: ‘Един човек на тъмно, една мутра от Банкя, един от сараите и Митрофанова свалиха правителството“.
Вотът на недоверие бе подкрепен от 123 депутати от новото, наричано често опозиционно мнозинство от ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ и „Има такъв народ“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *