Провокатор на ГЕРБ ли е жената с бастуна, заради която бе арестуван бившият пиар на кметицата на Младост Десислава Иванчева Петър Кърджилов?

По-рано днес въпросната дама обикаляше палатковия лагер на Орлов мост, известен и като Тиква стрийт или Каскет авеню, и според хората там, дълго се е опитвала да предизвика конфликт. До такъв се стигна след като Кърджилов й лисна чаша с вода, а тя тръгна да го налага с дървената си пръчка.

В крайна сметка гражданският активист бе задържан за 24 часа от полицията.

Протестиращите от палатковия лагер на Орлов мост са категорични, че жената с бастуна е безспорно пратен от управляващите провокатор, който да инсценира гражданско недоволство от действията им и в крайна сметка да предизвика ескалация на страстите. ГЕРБ пък даде пресконференция, на която обясни, че въпросната дама, дошла от село, по нейните собствени твърдения, не е техен член.

Общинският съветник от Демократична България Тома Белев обаче сподели снимки, за които се твърди, че са от профила на въпросната дама, които ясно показват политическите й пристрастия.

Въпреки че редица потребители във Facebook откриват прилика между дамата от Орлов мост и дамата от снимките, в петък вечерта се появиха съмнения, че става дума за две различни жени и профилът „Пепи Генова“ не е на жената с бастуна, пише „Офнюз„.

И те се потвърдиха. В късния след обяд вчера в няколко пазарджишки групи във фейсбук се появиха материали, свързващи Пепи Генова от Пазарджик със случилото се вчера сутринта на Орлов мост в София. Материалите съдържаха и снимки, от които става ясно, че тя е симпатизант на ГЕРБ и е подкрепяла кандидати на партията на местни избори. Късно снощи сайтът „Виделина“ се е свързал с Пепи Генова. Ето какво казва тя минути преди полунощ:

Името ми е Пепи Генова, от Пазарджик, работя като готвач в заведение в града. И от 8:00 до 17:00 часа ми е работното време.

„Виделина“: В тази връзка днес бяхте ли на работа в Пазарджик?

Пепи Генова: Разбира се. Целият персонал може да потвърди, че съм била на работа.

„Виделина“: Да смятам ли, че изобщо не сте пътували до София през днешния ден?

Пепи Генова: До София не съм пътувала може би две-три години.

„Виделина“: И нямате никаква връзка с това, което се случи на „Орлов мост“?

Пепи Генова: Абсолютно никаква.

„Виделина“: Тогава как си обяснявате въпросните публикации по ваш адрес във фейсбук, името ви, което са открили и изобщо това, което се случва?

Пепи Генова: Може би защото аз съм симпатизантка на ГЕРБ и от време на време пускам някакви публикации във фейсбук на тази тема. И са ми взели снимки от профила. Но това няма нищо общо – на кои симпатизирам и на отношението ми към протестите в София. Който каквото иска, това да прави. Мен това не ме интересува.

„Виделина“: Още веднъж ще формулирам въпроса. Нямате нищо общо със случилото се на „Орлов мост“, не сте били в София днес? И допускате, че причината може да е тази, че сте симпатизантка на ГЕРБ и имате публикувани снимки на профила в подкрепа на ГЕРБ и негови кандидати за различни избори?

Пепи Генова: Аз имам снимки, подкрепям ГЕРБ. Аз не го крия това.

„Виделина“: Но в същото време, доколкото разбирам, нямате нищо против и срещу протестиращите?

Пепи Генова: Разбира се, нека да си протестират. Всеки има право, коя съм аз да ги съдя. Аз мога да докажа, че нямам нищо общо със случилото се на Орлов мост, и в съда ще го докажа. Цяло заведение може да ми бъде свидетел, че аз съм била на работа. Това не може нормален човек да го направи. Без да знае истината, без да знае аз с какво се занимавам, че аз съм готвач, че нямам време да си вдигна главата по цял ден. И вечер само преглеждам фейсбук. Да, публикувам това, което мен ме интересува. Всеки е така, не съм само аз. Аз никого досега не съм оплюла и не съм заслужила подобно отношение.

9 коментара

 1. ТЕЗИ ПРОСТТЕСТТИРАЩИ МАЙ, ЧЕ ВЗЕХА ДА ИМ СЕ ПРИВИЖДАТ МИРАЖИ! ВСИЧКИ МИНАВАЩИ ОТ ТАМ СА ТЕХНИ ВРАГОВЕ! ТОВА АКО НЕ Е (ПАРАНОИДНА ШИЗОФРЕНИЯ С МАНИЯ ЗА ПРЕСЛЕДВАНЕ) ЗДРАВЕ МУ КАЖИ! НЯКОИ ХОРА ОТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ МАЙ ТРЯБВА СПЕШНО ДА ПОСЕТЯТ ПСИХОТО НА 4 КИЛОМЕТЪР ИЛИ ПОЛИЦИЯТА ДА СИ ВЛЕЗЕ В РОЛЯТА!

 2. „Тя е върл фен на ГЕРБ.“Това наказуемо ли е? Или дайте всички да мразим ГЕРБ? С омраза в душата няма да стигнете далеко!

  1. Какво общо има тя с протестите в София след като е от Пазарджик? Това Ако аз да отида в Пазарджик и да им държа сметка.

  2. Защо се делите по партиини интереси?Тези хора стачкуват за по добро бъдеще на всички!

  3. Ми то , мразенето,те отдавна са си го заслужили !? Даже нещо повече от мразене , вече заслужават !?

  4. Да си върл фен на Герб не е наказуемо, това е просто тежко психическо заболяване, последиците от което, за съжаление, причиняват страдание на всички българи!

  5. Герб загробва България дайте наистина Всички да го мразя изметем от политиката. БСП са фракция на ГЕРБ А така Слави Трифонов както видяхте патриотите всички ближат г*** на ГЕРБ Велико народно събрание и нов обществен строй

 3. Всички недоволни за тяхната стачка са провокатори .А тези който закъсняват за работа заради тях какви са.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *