Д-р Оскар: Александровска болница е в катастрофално състояние

“Преди седем години Александровска болница не е имала задължения, а сега е в катастрофално състояние“, каза д-р Александър Оскар, който напусна Съвета на директорите на лечебното заведение.

Той обясни, че е напуснал управлението на болницата, защото не е съгласен с водената политика и начина, по който се управлява лечебното заведение.

Оскар коментира, че е бил извикан в болницата, за да разпише протоколи на заседания на съвета на директорите, които не са се състояли, но на тях са разпределени над 30 млн. лева.

“Изпратих сигнал до тогавашния министър (в правителството на Бойко Борисов), проверката не е установила никакви нарушения. Изпратих нов сигнал до новия министър, проверката тече в момента“, каза лекарят.

Той разказа, че има протоколи от несъстояли се заседания на Съвета на директорите.

“На 29 декември, когато е било едното заседание, имам доказателства, че дори не съм бил в София“, обясни Оскар. Той няма претенции да бъда управител на болницата.

“Призоваваме принципала да намери начин как да ангажира хора, експерти, които да поемат болницата в такъв труден момент“, каза още Оскар.

Когато д-р Оскар заговори за първи път за нередностите в болницата, съсловните организация реагираха негативно. Българският лекарски съюз разкритикува лекаря за разпространяването на данни от неофициален характер преди приключване на съответните проверки. Според организацията проблемите в едно лечебно заведение не се решават в телевизионни интервюта и медийни участия.

Столичната колегия на БЛС заяви, че неоснователно се настройва общественото мнение срещу една от най-големите болнични структури в страната. Асоциацията на университетските болници, в която Александровска членува, също излезе с подобна позиция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *