Дилян Георгиев: Няма да дам показания срещу Борисов. МВР не търси кошаревски свидетели, за разлика от предишните

Няма да свидетелствам срещу Бойко Борисов. МВР не търси кошаревски свидетели, за разлика от предишните. От вчера напуснах България, страхувам се за живота си. Това каза пред Фрог нюз Дилян Георгиев.

В няколко медии излезе информация, че той ще даде показания срещу бившия премиер Бойко Борисов. Ето какво още обясни той във връзка със скалъпения компромат:

Г-н Георгиев, някои медии написаха, че вие ще свидетелствате срещу Бойко Борисов. Това истина ли е?

 

Не, никога не съм има касателство с Борисов. Не го познавам. Никога в живота си няма да стана кошаревски свидетел.

А някой изобщо поискал ди е да сте кошаревски свидетел. 

Не. Ще съдя медиите, които са написали лъжата по мой адрес. Вече съм се обърнал към адвокати. Новото ръководство на МВР не прави това, което правеше предходното.

Какво визирате?

Това с кошаревските свидетели. Мен ме осъдиха именно на такива показания. Изкараха ме какъв ли не.

Държавното обвинение казва, че сте  рекетирали Ахмед Доган и Делян Пеевски.

А те двамата в показанията си пред специализираната прокуратурата казват, че не ме познават. В същото време мен ме осъждат като рекетьор, шпионин и терорист.

Предполагам се досещате, че спрягането на името ви в този момент не е случайно. Имате ли обяснение защо изплува то? Поръчка ли е и какво цели?  

Нямам идея. От снощи вече не съм в България, защото се притеснявам за живота си. Като знам как работи българската прокуратура, нищо друго не ми остана, освен да се махна от страната.

Казвате, че не работи, така ли?

Снощи главния европейски прокурор Лаура Кьовеши съвсем ясно го каза как работи прокуратурата, за разлика от МВР. Никога не съм бил кошаревски свидетели и никога няма да бъда. Не зная защо намесват мен.

Същите тези медии напомнят, че сте били съден  за футболно хулиганство. Изкарват ви се всички “мръсни ризи”. 

Вярно е. Фен съм на ЦСКА, за разлика от бившия премиер Бойко Борисов, който е най-големия фен на “Левски” и който си има фенове, които ходят по протести. Аз не съм от тези фенове, аз съм от другите. Виждам, че се намесва името и на мой приятел в тази история. Той е голям румънски бизнесмен и никога не е бил арестуван, както се твърди. Държа да отбележа ,че той е френски гражданин. Страшни гадости се изливат по мой адрес. Тези неща със сигурност ще ми се отразят и по тази причина не съм в България. Искам категорично да заявя, че аз не съм рекетьор. Но съм си изпатил от кошаревски свидетели.

Няма да говорите срещу Борисов, защото не знаете какво е вършил, така ли?

Няма да свидетелствам, но и децата на улицата знаят тези неща.

 

Катя Илиева, Фрог нюз

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.