Джамбазки е кандидатът на ВМРО за кмет на София

Евродепутатът Ангел Джамбазки е кандидатът на ВМРО за кмет на София. Неговата кандидатура бе представена днес от лидера на партията Красимир Каракачанов на официална пресконференция в централата на ВМРО.

Това е една силна кандидатура, която не само се наложи като национален политик и лидер, а и която – за разлика от други – има своя немалък опит като общински съветник и човек, борил се за проблемите в София, заяви Каракачанов.

Целта ни е кмет, кметове на райони и най-голяма група съветници. На балотажа ще работим за себе си, София да има кмет от ВМРО. Напред и нагоре, работим за кмет, каза Джамбазки.

Той очерта основните си приоритети – отваряне на Витоша за гражданите, преструктуриране на „Топлофикация“, събаряне на незаконните цигански гета, удвояване на общинската полиция, прекратяване на концесията на „Софийска вода“ след преглед, ако се наложи.

София има нужда от отношение към кварталите, София не е само жълтите павета. Кв. „Люлин“ е София, кв. „Младост“ е София, Нови Искър е София, кв. „Ботунец“ е София, Бухово е София. София има нужда от насочване на транспортната схема натам, категоричен бе заместник-председателят на ВМРО.

Запитани от журналисти дали кандидатурата на Джамбазки не цели да обере част от протестния вот срещу Фандъкова, като по този начин навреди на шансовете за победа на Мая Манолова, от ВМРО отрекоха категорично.

Каракачанов коментира, че Джамбазки се е борил за доброто на столицата още отпреди времето, когато Манолова е била депутат от БСП от Кюстендил и е носила тениски в подкрепа на Пламен Орешарски.

Първата заповед, която ще издам като кмет на София, е администрацията в срок от 24 часа да подготви доклад за разрешаване на въпроса с незаконните постройки в гетата, обяви заместник-председателят на ВМРО.

Каркачанов даде задача на кандидата за кмет на София да се заеме с парковете – да има повече сигурност и озеленяване. От своя страна Джамбазки отговори, че във ВМРО когато председателят разпорежда, трябва да се изпълнява.

Пълната листа на ВМРО с кандидати за общински съветници и кандидатите за районни кметове ще бъдат представени следващата събота, 28 септември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *