Джамбазки: ДПС е политически рак

Опитът на Борисов да го харесат протестиращите като ги оставя да блокират кръстовища е политическа грешка, коментира евродепутатът 

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов постави няколко пъти по време на управлението въпроса за охраната на НСО в парк „Росенец“. Явно от ГЕРБ не бяха разбрали колко е токсично да се правят, че не са чули това, каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия евродепутатът Ангел Джамбазки.

„Най-после от ГЕРБ разбраха, че ДПС е политически рак, че е токсична партия и не трябва да се прави компромис, а по време на управлението залитаха в тази посока. Помните ли споровете за доброволните отряди и как от партията на премиера се подадоха на абсолютната лъжа на ДПС и отхвърлиха приети от Правната комисия текстове?“, попита той.

Според него всяко правителство трябва да бъде винаги готово да подаде оставка, ако има причина за нея.

„Причините това правителство да не го прави са много. Голяма част от протестиращите меко казано не харесват Бойко Борисов. Oпитът му да им се хареса е политическа грешка”, коментира Джамбазки.

„Трябва да се пази общественият ред и интересите на българските граждани, които работят и плащат данъци. Хората ще си кажат, че заради 10 човека не могат да отидат на работа. Рано или късно ще стане някоя беля“, предупреди той.

Той обясни, че разговорът между коалиционните партньори не е нарушен. „Г-н Борисов се извини, че не бе предупредил Валери Симеонов за поисканите оставки на министри от кабинета”, заяви Джамбазки.

„Ние винаги сме имали абсолютно последователна позиция по отношение на ДПС. Тази политическа сила е противоконституционна. Тези, които сега протестират срещу ДПС, свиваха гнусливо устни и твърдяха, че ние сме хора, които не разбират либералния характер на тази партия”, добави той.

Евродепутатът напомни и „историческото споразумение”, сключено между представители на сегашната партия „Демократична България” и ДПС. „Те пиха кафе заедно и това беше исторически компромис. Тогава лидер на ДПС бе Лютви Местан”, уточни той.

Евродепутатът коментира и студения резерв. „Винаги сме имали своята позиция против него. Времето му дойде”, подчерта Джамбазки.

„Не мога да си представя управление с БСП или ДПС. Няма как да се случи. Политически компромиси с ДПС не трябва да се правят. Който ги прави, ще изчезне“, предупреди той.

Той коментира и записите с премиера Бойко Борисов.

„Премиерът повтаря една и съща грешка. Той допуска до себе си хора, които след това показват на обществото такива отношения, които, ако са верни, не са лицеприятни. Този набор на изразни средства меко казано не подхожда на тази позиция“, каза още Джамбазки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *