Конфликт или провокация? Кърджилов плисна вода в лицето на негодуваща срещу блокадата на Орлов мост, тя го удря с бастун

Напрежение възникна днес на блокадата на протеста на Орлов мост в сцена, за която не е ясно дали се е разиграла автентично или е провокация.

Възмутена от нея жена даваше интервю пред Нова тв, когато към нея се приближи Петър Кърджилов – бившият пиар на бившата кметица на район „Младост“ в София Десислава Иванчева – и плисна чаша вода в лицето ѝ. Тя започна да го удря с бастуна си и двамата бяха разтървани, а Кърджилов – отведен настрана от полицията.

Репортерката предположи, че жената живее наблизо. „Не, не живея наблизо. Идвам от провинцията, уважаеми, където моите съселяни се чудят какво става в София. И в София тези, които тичаха…“ – започва жената, която не се представя. На въпрос на репортерката за какво са спорили с хората от блокадата по-рано отговаря приближил се към тв екипа протестиращ. Той се опитва да вземе думата и да обясни, че „това е ремонт на държавата“, но жената го прекъсва с: „Млъкни! Ще трябва да се махнете!“, след което заявява, че протестиращите са нелегитимни, че тя също е гражданка „много преди вас“. В този момент се приближава Кърджилов и плиска водата в лицето ѝ с вик „Марш от тука!“. Жената веднага замахва с бастуна си и го удря в гърдите.

„Стига, стига! Това беше грубо!“ – застава между тях в този момент друг от блокадата.

В записа от живата връзка на Нова телевизия се чува и реплика, че случилото се е провокация.

„Госпожата ни псува и ни замеря с бастун. Не съм употребил алкохол. Боли ме! Няма причина за ареста. Документите ми са в палатката, искат да ме отведат без документи“, вика Кърджилов, преди да бъде откаран от полицията.

По-късно зам.-директорът на Охранителна полиция към СДВР Тони Тодоров обясни, че потърпевшата и Кърджилов са отведени в Първо районно управление на МВР. Тодоров призова очевидците да отидат там, за да дадат показания.

„Всеки ще носи отговорност за действията си. Това, което се случва, е недопустимо. Снощи имаше жена в нетрезво състояние, която беше влязла в ролята на полицай. Караше органите на реда да проверяват за алкохол и наркотици. Всеки има право на мнение, но ще носи отговорност за поведението си“, заяви Тодоров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *