Гълъб Донев: Няма да въвеждаме извънредно положение!

Несериозно е твърдението, че обмисляме извънредно положение в страната. Може би имат предвид и моето първо висше образование – военно-въздушното училище. Нямаме такива намерения, но действително държавата се намира в кризисна ситуация. Това каза служебният премиер Гълъб Донев в предаването по БНТ.

„Няма да коментирам назначенията на зам.-министрите, защото това са политически кабинети и е нормално всеки един министър, когато влиза в дадено министерство да влезе със свой политически кабинет. Те напускат поста и заедно с министъра“, обясни Донев.

„По-особен е случаят с НАП, но мотивите са изключително чисти и изрядни и фактите говорят за това защо са направени тези смени“, допълни той.

„Винаги съм отстоявал да има приемственост в политиките, да не се зачеркват с лека ръка политики, които са успешни и водят до подобряване на качеството на живот, на състоянието на хората. Но за съжаление това, което заварваме не говори добре.

Ние сме от 3 дни, но нас ни обвиняват за неща, които не са свършени от предходния кабинет и за неща, които предстои да свършим, за което те са имали 7 месеца време. Ще ускорим онова, което е в застой“, заяви Донев.

„В момента проблемът с доставките на газ е много съществен. Това, което имаме като анализ и отчет от страна на „Булгаргаз“ е че са осигурени доставките на газ за България до август т.е. останалите месеци до края на годината ние нямаме сигурни доставки на газ. Това, което се говори за интерконектора – че ще бъде готов до края на август, ние ще положим абсолютно всички усилия да бъде готов и да бъде въведен в експлоатация, защото той ни гарантира доставката на азербайджанския газ по договор.

На за 7 месеца не са избършени много неща – няма акт 15, да не говорим за акт 16. Българските граждани трябва да знаят, че тази отмяна на решението за промяната на интерконектора е свързана с това, че са допуснати грешки в имената на членовете на Надзорния съвет.

Критикуват ни за грешка, която самите те са направили. Отменя се, за да бъдат записани правилно имената. Грешката ще бъде отстранена още през следващата седмица“, каза той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *