Гриша Ганчев: Ще сложим край на монопола, предоверих се за стадиона

Собственикът на ЦСКА съжалява за уволнението на двама треньори

 

Босът на ЦСКА Гриша Ганчев изрази становище, че има монопол в първенството, но е уверен, че „и този край ще дойде рано или късно“. Собственикът на „червените“ е на мнение, че в някакъв момент „ще започне да се става шампион по спортен принцип“. Бизнесменът заяви това в интервю за клубния сайт на „червените“ и оприличи шампионата в България на джунгла. „Това, което се случва в българския футбол, е отвратително. Има монопол в първенството, но ще дойде и този край рано или късно. Ще започне да се става шампион по спортен принцип. Проблемът ми е, че не влизам в комбинации. Много ги дразни това някои хора. Много са коварни ударите отвън и отвътре. Свикнал съм да ме бият цял живот, ще изнеса и това нещо на гърба си“, заяви бившият борец.

„Играят се уредени мачове нон стоп. За Б група да не говоря. А в А група последните кръгове такъв смях настъпи, че направо… Разликата между мен и един друг бос във футбола е, че при мен всичко не е на всяка цена вече. Ако можем по спортен път, без да пробиваме играчи на други тимове, без да купуваме цели отбори, да си спечелим. Ако не можем, значи не можем. С моите възможности съм можел да напазарувам мачове, треньори, играчи, съдии, футболен съюз. Няма начин това да се получи. Да кажа на Инджов: дай пет милиона, ние ще изкараме пет милиона и ще купим някой клуб до 20 минута да е 4:0 за нас, ще купим следващия. Няма как да се получи, аз го казах пред 5000 човека на „Армията“. Каквото си заслужи на терена, това е“, обяви Ганчев.

„Много грешки направих – и аз, и мои хора, и т.н. Но мисля, че е поправимо. Една от грешките ми, най-важната според мен, е, че се доверих изцяло на ръководни фактори в държавата заради стадиона. Като имам предвид, че те са професионални лъжци, нормално, останах с пръст в устата. Но има хоризонт някакъв сега и мисля, че ще бъде поправено това нещо“, заяви Ганчев.

Шефът на ЦСКА съжалява за смяната на двама треньори в последните 5 години – Стамен Белчев и Нестор Ел Маестро, и изтъкна, че ги е уволнил, за да угоди „на група хора или групи от хора“. „Повече няма да се повторят тези работи. Когато станеш треньор на ЦСКА, работата ти е по цял ден на терена с играчите и твоя екип, а не по цял ден на телефона, срещи с привърженици, журналисти. И все проблемът е тези, дето дават парите, те са най-големите боклуци, ние сме перфектните. Мисля, че рано или късно ще уцелим на треньор. Много ме дразнят някои треньори. Сядаме, говорим, подписваме разни договори. Минават по 1-2 месеца, бият няколко мача и започват. Само да се доберат до договора, казват: „Да, така ще е“. Кой треньор, като махнем Стамен и Нестор, произведе играч? При нас трябва да разполагаме с играчи, които имат качества и да бъдат произведени“, обобщи Ганчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *