ГЕРБ ще предложи правителство без Борисов за премиер

Като първа политическа сила ГЕРБ ще предложи правителство, в което Бойко Борисов няма да бъде премиер. Това съобщиха Деница Сачева и Екатерина Захариева по време на паралелните си участия в телевизионни предавания тази вечер.

„Ще предложим нормално правителство, за което ще потърсим подкрепа от парламентарно представените партии и съответно, ако не получим такава – ще върнем мандата. В партия ГЕРБ има достатъчно личности, които биха могли да заемат министерски позиции“, заяви Деница Сачева пред бТВ. По-късно пред БНТ същото повтори и Екатерина Захариева и уточни, че в новия кабинет на ГЕРБ Бойко Борисов няма да е премиер. И двете обаче заявиха, че на този етап, не са обсъждани имена за министър председател.

„Ние сме отговорна партия, няма да предадем тези, които са гласували за нас, затова ще предложим кабинет. Ако останалите политически партии не го подкрепят, тогава нека президентът да връчи мандата на втората политическа сила на Слави Трифонов  и се надяваме той да не избяга от отговорност“, заяви Захариева.

Тя увери, че ГЕРБ ще подкрепи кабинет на Слави Трифонов и „ще им даде шанс от уважение към техните избиратели“. Захариева дори обясни, че би била една от 10-те депутати на ГЕРБ, обещани по-рано днес от Бойко Борисов в подкрепа на „Има такъв народ“. „Бих подкрепяла всичките им разумни политики“, каза Захариева.

И Захариева, и Сачева развиха тезата, че нови парламентарни избори ще вкарат България в хаос насред пандемия. „Очакват ни сериозни решения, които трябва да бъдат взети – до 30 април трябва да бъде предаден планът за устойчивост и развитие в Европейската комисия, трябва актуализация на бюджета, извънредната епидемична обстановка приключва на 30 април, следващото правителство трябва да вземе решение ще отваря ли, ще затваря ли и как ще продължат мерките“, разясни Сачева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *