ГЕРБ, БСП и ДПС провалиха заседанието на парламента

Депутатите им гласуваха срещу програмата на Народното събрание и работата му трябваше да бъде прекратена
Старите формации в парламента – ГЕРБ, БСП и ДПС, провалиха заседанието му в сряда. Това се случи, защото техните депутати гласуваха срещу предложения от ръководството на парламента дневен ред. Така се оказа, че депутатите няма какво да вършат и заседанието трябваше да бъде прекратено.
Заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин закри заседанието и свика Председателски съвет. Това се случи след като депутатите отхвърлиха програмата си за работа.
„В момента не може да има заседание. По принцип знаете, че председателят на Народното събрание би могъл да насрочи извънредно заседание във всеки един момент. Да се надяваме, че това може да се случи“, каза Кристиан Вигенин.

Tова е програмата, за която шестте парламентарни групи не се разбраха:

„Проект на решение за изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание;

Първо гласуване на Законопроект за изменение на Закона за политическите партии;

Второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс;

Проект на решение за създаване на Временна анкетна комисия за установяване и проверка на законосъобразността на изграждането на всички обекти, находящи се на територията на Лесопарк „Росенец“, кв. Крайморие, община Бургас, както и всички действия от лятото на миналата година, предприети от представители на политически сили и служителите на НСО и Проект на решение за създаване на Временна комисия за установяване на факти и обстоятелства относно действията и бездействията на компетентните органи относно незаконни строежи и обекти на територията на Лесопарк „Росенец“, в района на нос „Чукалята“, гр. Бургас;

Проект на решение за създаване на Временна комисия за разследване на факти и обстоятелства при използване на сълзотворен газ, употребата на сила и помощни средства от МВР извършени на 10 юли и 2 септември 2020 г. срещу протестиращи граждани“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *