Под викове „Еничари“, „Турци“ и „Тошко, цървул, върви в Истанбул“ Стефанова и Йорданов стигнаха до автомобила си

Под викове „Еничари“, „Турци“ и „Тошко, цървул, върви в Истанбул“ Антоанета Стефанова и Тошко Йорданов стигнаха до автомобила си на паркинга на Народното събрание, след като върнаха мандата за съставяне на правителство.

Протестиращите са от ВМРО и са недоволни от поправките в Изборния кодекс, по-конкретно за секциите в Турция. Протестът съпроводи Стефанова и Йорданов от входа на президентството до автомобила му.

Вместо президентът да връчва мандат на предателската партия „Има такъв народ“, може да им връчи фес. Това каза пред журналисти заместник-председателят на ВМРО Юлиан Ангелов. „Те са вносители на тези предателски текстове към българския национален интерес. През цялата кампания се правиха на морални, на патриоти и че защитават българите зад граница. Сега правят това, че Ердоган да има 300 000 гласа, които да насочи към всяка партия, която желае, в България“, обясни Ангелов.

„Ако Радев като президент, приемайки Народното събрание тези текстове, не наложи вето, ще бъде същият като тях. Ще бъде еничарин и турско мекере. Призоваваме българските народни представители и президентската институция да направят така, че по никакъв начин България да не е зависима от Ердоган и Турция с броя на секциите по време на избори“, каза още Ангелов.

Протестиращите скандират „Турски мекерета“ и „Мутри, вън“ и „Тошко, позор. Оставка и затвор“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *