Водещи се връщат в Нова тв, поемат сутрешните блокове

Водещи, които се разделиха с Нова тв по времето на братята Кирил и Георги Домусчиеви, се връщат в телевизията. Журналистката Мирослава Иванова ще води сутрешния блок заедно с Виктор Николаев, а Марина Цекова поема „Събуди се“. Това е първото голямо разместване сред лицата в телевизията, след като бе купена от собственика на „Виваком“ – Юнайтед груп.

Мирослава Иванова и Виктор Николаев ще са новата екранна двойка на „Здравей, България“ от 21 юни. Досегашната водеща на сутрешния блок Лора Инджова остава в Нова тв, но от телевизията не посочват дали това означава, че ще се върне на старата си позиция като репортер.

Мирослава Иванова, която бе сред лицата на Нова тв в продължение на близо 20 години, през май 2020 г. първо бе поставена в „престой“ уж заради извънредното положение, а после бе съкратена от тогавашния изпълнителен директор на Нова тв Ива Стоянова, която бе поставена на този пост в края на 2019 г. след идването на Домусчиеви. Преди това Стоянова ръководеше близката до Делян Пеевски телевизия „Канал 3“, която в края на миналата година стана част от групата на Нова тв и вече се нарича Нова нюз.

Преди да бъде съкратена, Мирослава Иванова водеше „Събуди се“, а след това единствен водещ на предаването остана Мартина Ганчева, която преди да иде в Нова тв, е работила в TV7 и Bulgaria on air.

Сега водещ на „Събуди се“ става Марина Цекова, която напусна Нова тв в края на миналата година и за кратно бе водеща на новините в бТВ.

От Нова тв съобщават, че Мартина Ганчева е решила да се раздели с компанията по собствено желание.

През последните седмици от Нова тв си тръгна и водещата на „Неделята на Нова“ Мая Костадинова, която се появи в телевизията по времето на Домусчиеви, а преди това бе част от екипа на „Канал 3“. В момента предаването се води от продуцента Симеон Белев.

Времето, в което братя Домусчиеви се разпореждаха с Нова тв, ще се запомни с прогонването на знакови разследващи журналисти като Генка Шикерова, Миролюба Бенатова и Марин Николов. Доста преди тях от телевизията бе принудена да си тръгне продуцентът Дарина Сарелска.

С телевизията се разделиха водещата Лора Крумова и режисьорът и автор на колажи Валдес Радев. Отстранена беше и покойната вече Силва Зурлева, която участваше в самото създаване на телевизията в края на миналия век. Оставки от Нова телевизия подадоха и няколко от продуцентите и водещите лица като Цветомир Семов, Диана Димова и Елена Гюрова.

Уволнен от спортния сайт „Гонг“ бе Николай Александров, което доведе до напускането на целия екип, създал предаването и сайта. Прекратен бе и договорът на изпълнителния директор на „Нет инфо“ Христо Христов, който потвърди, че върху журналисти от групата се оказва натиск.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *