Павел Вълнев напуска „Републиканци за България“, ще прави свой проект

Цветан Цветанов благодари на бизнесмена и заяви, че ще продължи да го подкрепя

Бизнесменът и зам.-председател на „Републиканци за България“ Павел Вълнев обяви във вторник, че излиза от партията, оглавявана от Цветан Цветанов, и ще създаде свой граждански проект. Новината идва точно преди старта на кампанията за предсрочните избори на 11 юли. На предходните избори „Републиканци за България“ получи 42 057 гласа или 1.31%.

„Излизам от проекта „Републиканци за България“. Твърдо съм убеден, че мога да реализирам моите идеи по единение на българската нация и завръщане на голяма част от българската емиграция в Родината, без да прибягвам до средствата и методите на партии“, мотивира решението си Вълнев.

Той добавя, че много скоро ще запознае българското общество с идеята си за „голям граждански проект“.

Всеки, който намери себе си и собствените си емоции и принципи в него, е добре дошъл! Очаквам ви!“, добавя той.

Вълнев бе единственият зам.-председател на „Републиканци за България“. През февруари самият Цветанов обяви, че Вълнев е дарил 1 млн. лв. на партията.

Присъствието на Вълнев в „Републиканци за България“ не бе изненада, защото още преди години Цветанов демонстрираше близките си отношения с братя Вълневи при посещенията си в Чикаго, където те живеят и развиват бизнес.

Освен това още през септември миналата година основният от Цветанов Център за евро-атлантическа сигурност бе настанен в бившия нюзрум на Би Ай Ти – телевизията, която Вълневи финансираха, но впоследствие продадоха, а след това предаванията ѝ бяха спрени и бе фалирана. Тогава медията се помещаваше в сграда, в която се намираше и колцентъра на братята. Сега на мястото на някогашното студио на Би Ай Ти е централата на „Републиканци за България“.

По отношение на бизнеса си в САЩ, Вълнев е разказвал, че е за над 250 млн. долара. Той заедно с брат си притежават зад океана компания за логистика, 600 тира, автомобилен сервиз, хранителни магазини, цех за месопреработка и др.

В средата на февруари стана ясно, че бившият вътрешен министър и някогашен шеф на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов дори работи за  Вълнев.

Аз работя в една от неговите фирми, така че от тази гледна точка, да, той е и в една част мой работодател, но това е нещо, което аз съм го взел като решение още през 2019 г. и в разговорите, които съм провел с него„, разказа тогава самият Цветанов.

Цветанов благодари на Вълнев и заяви, че ще продължи да го подкрепя

По-късно с коментар излезе и председателя на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов. Той благодари на Вълнев за отделените усилия и добави, че решението му за оттегляне от партията няма да промени добрите взаимоотношения между тях и „винаги ще го подкрепяме за всяка една гражданска инициативата за завръщане на голяма част от българската емиграция в родината“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *