ВМРО издига Славчо Атанасов за кмет на Пловдив

Започваме разговори със Славчо Атанасов за издигане на кандидатурата. Той е е единственият, който има шанс за успех, заяви Александър Сиди

 

ВМРО започва разговори с партньорите си от „Обединени патриоти“ за издигането на бившия кмет на Пловдив Славчо Атанасов за нов мандат. Партията на вицепремиера Красимир Каракачанов предлага коалиция около Атанасов, като целта е да се смени модела на управление в града. Това се разбра от пресконференция на партията в Пловдив, на която предложеният за кандидат не присъстваше. От думите на депутата Александър Сиди се разбра, че предварителни разговори с Атанасов не са водени.

„Започваме разговори със Славчо Атанасов за издигане на кандидатурата му за кмет на Пловдив. Той е е единственият кандидат, който има шанс за успех“, каза Сиди.

ВМРО даде срок от една седмица на Атанасов да каже дали приема кандидатурата, а ако приеме – започват разговори за политики. Партията на Каракачанов има и условие за евентуалните си коалиционни партньори в Пловдив – да се обединят зад обща програмата за управление на града. Тя включва изграждане на нови ясли и детски градини, нов парк, взимане на мерки за и качеството на въздуха и благоустрояване вътрешноквартални улици.

„Ако Славчо Атанасов не се съгласи да приеме номинацията на ВМРО и нашата програма за управление, ще търсим други варианти“, добави Сиди. Ако не стигнат до решение за общо явяване в рамките на „Обединени партиоти“, от партията на Каракачанов са готови да разговарят с всички партии, с изключение на ДПС.

Преди ден настоящият кмет Иван Тотев от ГЕРБ официално обяви, че няма да се кандидатира за нов мандат. На последните кметски избори през 2015 г. той трудно задържа кметския пост – спечели на балотажа едва с 1500 гласа срещу Атанасов.

Във вторник ВМРО коментира и управлението на града през последните години: „По време на управлението на Иван Тотев Пловдив направи стъпки напред, но и много грешки”. Според Сиди Тотев е реалист и затова е решил да не участва в местните избори през октомври.

През 2010 година ВМРО свали доверието си Славчо Атанасов, докато беше кмет на Пловдив и беше издигнат от тях. Причината – тогава той и общинският съвет отказали да изпълнят решението на централното ръководство на партията и да прекратят до края на януари коалицията с БСП.

В момента Атанасов е депутат от „Обединени патриоти“, но от квотата на НФСБ. Преди години обаче той беше част от ВМРО. През 2015 беше издигнат за кмет на Пловдив от партията на Каракачанов и тази на Симеонов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *