Каракачанов: България ще подпомага европейската интеграция на Северна Македония

София и Скопие подписаха протокол за сътрудничество срещу трафика на хора

Правителствата на премиерите Зоран Заев и Бойко Борисов за две години направиха повече, отколкото всички останали правителства в Скопие и София за изминалите 20 години. Това заяви българският вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов по време на посещението си в Северна Македония.

Красимир Каракачанов, който е и председател на Националната комисия за борба с трафика на хора подписа в Охрид Протокол за сътрудничество между правителствата на Република България и Република Северна Македония в областта на борбата срещу трафика на хора. От страна на Република Северна Македония документът бе подписан от Оливер Спасовски – заместник министър-председател и министър на вътрешните работи. Протоколът предвижда обмен на информация и сътрудничество при подпомагане жертвите на трафик.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов потвърди българската позиция в подкрепа на членството на Република Северна Македония в НАТО и Европейския съюз. Българският вицепремиер смята, че още през есента ще имаме добри новини за Република Северна Македония по отношение на нейното европейско членство – започване на преговори. По думите му това е един процес, който ще продължи във времето, но много ясно ще очертае пътя на страната и нейната интеграция в европейската ценностна система и европейското семейство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *