Висш гербер защитава пламенно шефа на КПКОНПИ

Имало целенасочена атака срещу Пламен Георгиев, твърди Красимир Велчев, но не му се влизало в подробности

Има целенасочена атака срещу председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев като нейната цел е да се компрометира антикорупционната комисия. Това обяви зам.-председателят на парламентарната група и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Красимир Велчев в предаването „Денят с Георги Любенов“ той разви дори тезата, че разкритията срещу Георгиев били част от действия за отслабване на националните институции.

Той така и не обясни обаче нито кой води атака срещу Георгиев, а още по-малко разсъждава върху конкретните неща, свързани с него. Велчев обясни само, че не му се влизало в детайли и подробности. Георгиев е в отпуск от два месеца, защото покрай данни и проблеми с тераса, покрив и нотариален акт и по нареждане на прокуратурата го проверяват НАП и общината. Очевидно Велчев пробва да дава мнение за шефа на КПКОНПИ още преди произнасянето на въпросните институции. Той е един от основателите на ГЕРБ още от времето, в което тя бе само гражданско сдружение, член е на изпълнителната комисия и минава за един от най-близките хора на Борисов.

„Не зад всички данни, които излизат има достатъчно доказателства. Понякога такива данни се изкарват, за да се компрометира даден човек или комисия“, обяви Велчев и заяви, че за него Пламен Димитров е „много качествен човек“

По повод решението на ГЕРБ да създаде етична комисия Велчев обясни, че нейната задача няма да е да прави разследвания, а да разглежда обвиненията срещу представители на партията от „чисто човешка страна“, от морална гледна точка.

„Създаването на комисията се налага от проблемите на обществото. В България има един основен проблем – липсата на достатъчен контрол във всяка сфера. Дори поставяме въпрос дали има достатъчен контрол върху контролните органи. Кой контролира контролните органи?, обяви Велчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *