България Ер изостави десетки пътници в Берлин

Пореден неприятен случай с авиокомпания България Ер.

Днешният полет от Берлин за София, който трябваше да излети в 10,10 часа, не само, че закъсня с часове, но се оказа, че българският превозвач е изпратил за полета машина с много по-малко места, отколкото са продадените билети.

„Попаднахме в абсурдна ситуация. До 12,30 часа никой не можеше да ни каже нищо, защо се бави полетът. Наложи се да звъня до София, за да разбера, че самолетът, който трябваше да ни обслужи, още е в България“, разказа пред OFFNews пострадала от хаоса пътничка.

След като в крайна сметка на летището в Берлин се появил самолет на България Ер, се оказало, че местата на борда са с 30 по-малко от продадените билети.

Една част от хората успели да се качат, но други останали в германската столица без каквото и да е обяснение на какъв принцип са подбрани „привилегированите“ клиенти. По този начин „късата клечка“ изтеглили възрастни хора и семейства с малки деца.

България Ер няма свой представител на летище „Тегел“ в Берлин и комуникацията с компанията е крайно затруднена. Съдействие получихме единствено от компанията, от която закупихме билетите си, обясни читателката ни.

Оттам единственият вариант за транспорт до София, който й предложили бил късно тази вечер с полет с прекачване във Виена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *