БСП: Делян Пеевски превзе и СЕМ

Социалистите изгубиха квотата си в Съвета за електронни медии

Изводът от днешното гласуване за член на СЕМ е само един – Делян Пеевски превзе и СЕМ. С тези думи говорителят на ПГ на БСП Александър Симов пред журналисти в парламента. Народните представители гласуваха новия член на регулатора, който ще заеме мястото на Иво Атанасов, чийто мандат изтича.

Галина Георгиева, която бе предложение на Вежди Рашидов от ГЕРБ, бе избрана с гласовете на мнозинството.
Според Симов ДПС и ГЕРБ отново са проявили своята коалиция и са настанили в СЕМ поредния кандидат, удобен за Делян Пеевски и за статуквото. Той припомни, че представител на парламентарната квота в СЕМ е бил Иво Атанасов – човек от опозицията, с различен глас, с авторитет.

В момента сложиха една удобна марионетка, която ще изпълнява точно това, което й кажат. Т.е. политическите андроиди в СЕМ се увеличават с още един и гласуванията там ще стават все по-единодушни. Цензурата тържествува напълно, допълни Симов. Той подчерта, че в такива органи е добре да се цени различното мнение. Видяхме при последното избиране на шеф на БНТ какви различни концепции бяха представени, но се знаеше предварително, че Кошлуков ще стане директор, коментира народният представител.

Гласувах против избраната за член на СЕМ, не защото се съмнявам в нейните качества, а защото отново видяхме една тенденция – да смажем всяко различно мнение във всеки възможен държавен орган, каза още Александър Симов.

На снимката: Галина Георгиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *