Борисов за хакера ударил НАП: Такива вълшебници трябва да работят за държавата

Срещу нас имаме уникални деца, защото това е младеж. Подготовката им в тази сфера е много добра и е на над световно ниво, каза премиерът

Имаме уникални мозъци и вълшебници в IT сектора. Хакването на системата на НАП от 20-годишен хакер показва, че образованието става все по-добро.

С тези думи премиерът Бойко Борисов коментира обявеното от МВР залавяне да човека, източил данните на 5 млн българи от масивите на НАП, предаде Канал 3. “Образованието става все по-добро, особено в сферата на информационните технологии имаме истински вълшебници. Много са млади и кадърни и вчера като задържахме един от хората, такива тежки киберзащити, толкова мощни познания и умения има, че ако работи за държавата, ще е добре”, каза премиерът.

Горанов, трябва да се помисли как такива вълшебници, тези деца да работят за държавата, поръча Борисов на финансовия министър.
“Срещу нас имаме уникални деца, защото това е младеж. Подготовката им в тази сфера е много добра и е на над световно ниво”, заяви премиерът. Борисов коментира още, че НАП предоставя над 114 услуги и винаги една защита била по-слаба от нападателите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *