Борисов не бил против хората, които обичат Русия

“Нямам нищо против хората, които обичат Русия. Бил съм и в Кремъл, бил съм и в Белия дом, за разлика от някои, които за три години не са били нито на едното, нито на другото място. Това, че някой си е правил срещи, си е негова работа, ние не се бъркаме. Това, че някой си прави събори и пее руски песни, по никакъв начин не сме пречили. Но със службите работим по различни хора и процеси, както беше преди години с Денис Ершов и Майкъл Чорни”. Това оповести преди вчерашното заседание на правителството премиерът Бойко Борисов. “Когато руски олигарси се опитват да правят проекти в България, то нашите служби работят по тази тема заедно с други партньорски служби, а после и прокуратурата. Аз нямам никаква роля в този процес. Той ще се движи от следствието, което тече”, оправда се Борисов.

“Всеки има право да развива своята дейност. Едни обичат Русия, други САЩ и Европа, но много преди ГЕРБ да го има, само ВМРО май го е имало тогава, сме приели пътя към Европейския съюз – НАТО. Ако знаех, че такава злоба ще предизвика купуването на най-добрия изтребител Ф-16, а не тия Грипени, то нямаше и да се занимавам с това”, намеси Борисов и темата за самолета.

Премиерът не пропусна да се похвали, че всяка година вдига доходите с минимум 10%, превъоръжава армията, МВР разкрива всички убийства. “Направи се много за образователната инфраструктура, видяхте как е станала НСА, борбата с контрабандата, корупцията. И във всяка една сфера. Никога тази държава не е имала по-голям БВП. Отесняха магистралите. Откакто сме ние, София е по-чиста от Берлин”, коментира Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *