Драмата в областния град се случва заради управленска немощ и корпоративни интереси, твърди лидерът на АБВ

Бедствието в резултат на управленска немощ, подчинено на корпоративни интереси, доведе до трагедията с водния режим в Перник. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков на пресконференция в централата на партията.

Големият въпрос, по думите на Петков, е кога точно нивото на язовир Студена е паднало под критичния минимум. „Ние твърдим, че става дума за 8 месеца и в тези 8 месеца отишлата си г-жа кмет на Перник, шефът на ВиК-Перник и областният управител носят пълната административна, управленска и политическа отговорност, защото “, посочи той.

Отговорът на този въпрос лидерът на АБВ видя в отпуснатите 32 милиона за подводния ремонт на стената на язовир Студена.

„Колко време продължи той? Как беше направен? Кой го направи? Защо отишлият си кмет не обяви бедственото положение преди 6 месеца и не взе мерки да бъде наложен режим“, запита той. Румен Петков посочи, че ако мерките се бяха взели преди половин година, водният режим на Перник щеше да е в много по-добри условия и много по-поносим, отколкото е в момента.

„Не твърдим, че това е, защото шефът на ВиК-Перник е кум на отишлата си кметица, но тези неща също трябва да са ясни“, добави още той.

Петков посочи, че министър-председателят Бойко Борисов също носи лична отговорност за създалата се ситуация в Перник.

„Ако трябва, всеки от нас ще ходи един път седмично, за да го обяснява на перничани. Осем месеца тотално мълчание на държавните служби. Цялата политическа отговорност я носи министър-председателят: ако държи този областен управител, ако държи този шеф на ВиК-Перник, министър-председателят лично решава въпросите“, добави още той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *