Безумно скъпи билети и малко пътници спират полетите между София и Скопие

Поредният провал е вече факт – спират полетите между София и Скопие. Начинанието не издържа много и изкара малко повече месец.

Линията между столиците на България и Македония уж беше първата важна стъпка в политиката на сдобряване между страните, но въздушният мост рухна с гръм и трясък.

Авиопревозвачът „Гъливер“ сметна, че полетите са нерентабилни, тъй като желаещите са твърде малко, а двупосочните билети струват между 130 и 300 лв. Има и още една причина – самолетите летят в твърде неудобни дни и часове – в събота и неделя предимно, а първият полет от София към Скопие е в 5:40 часа.

Любопитен факт е, че въздухоплавателните средства извършват пътуването на не повече от 6-7 човека, а регистрираните големи багажи и куфари са не повече от 2-3 на борда.

Малък е вариантът полетите да продължат да съществуват на този етап, но според информация на Lupa.bg те ще спрат окончателно в края на този месец, като се очаква и официалната позиция на компанията „Гъливер“, която обслужва предимно вътрешните полети до Бургас, а също така и чартъри до Турция и редовни полети до албанската столица Тирана, които спират също след десетина дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *