Автобус с деца катастрофира на „Тракия“

Автобус с деца катастрофира на „Тракия“. Има ранени.

По първоначална информация пострадали са 4 възрастни и 8 деца. Един мъж е в по-тежко състояние, а няколко деца имат малко по-тежки охлузвания.

На мястото са пристигнали линейки, пожарна и няколко полицейски автомобила.

Смята се, че автобусът е самокатастрофирал при ясна видимост, като е излязъл от пътното платно и се е обърнал в канавката. Не се вижда пожар, предаде бТВ.

Всички пътници са сръбски граждани. Инцидентът е станал на 216 км в посока София, до Стара Загора.

В автобуса е имало 49 души. Децата са се връщали от почивка на българското Черноморие.

Комисар Станимир Станев от МВР заяви, че автобусът е влязъл в България на 7 август през Калотина.

Едната от версиите за инцидента е грешка на шофьора, а другата е техническа неизправност на автобуса. Пътната настилка в района е суха, въпреки че през деня е валял дъжд.

Жена, пътувала в автобуса, заяви пред бТВ, че инцидентът е станал, след като баща на едно от децата е поискал да се премести отпред, защото му е станало лошо. Шофьорът се е опитал да му помогне да отвори седалката и в този момент е станала катастрофата.

В болница „Киркович“ в Стара Загора има 17 деца на възраст от 6 до 17 години, както и няколко придружители, каза директорът на лечебното заведение пред бТВ. На един мъж ще бъде извършена ампутация на крайник. При три деца има малко по-тежки охлузвания, но останалите са в по-леко състояние.

1 коментар

  1. Тези от пътното са убийци и престъпници! Нито знаци нито маркировка нормални има ! И за автобуса от Македония и за него са виновни, как ли не го извъртаха ! Виновни са за толкова много катастрофи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *