Бойко Рашков и отцепници от ИТН водя листи на ПП

Ицо Хазарта отново ще се изправи срещу Бойко Борисов в София

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков и отцепници от „Има такъв народ“ ще водят листите на „Продължаваме промяната“ на предстоящите избори за Народно събрание.

Рашков се очаква да оглави листата на ПП в Перник. Той вече е бил депутат в 39-ия парламент, но от групата на БСП. Бившият премиер Кирил Петков няма да е водач в родния си Пловдив, а в София, където на челна позиция. Отново в столицата, но в друг район, водач на листа ще бъде Асен Василев. Председателят на 47-то Народно събрание Никола Минчев вероятно ще поведе листите в Кърджали и Пловдив.

Бившият министър на иновациите и растежа Даниел Лорер се очаква да води листата във Варна. Досегашният заместник-земеделски министър Иван Христанов ще е водач в Плевен, а бившият министър на транспорта и собственик на куриерската фирма „Еконт“ Николай Събев – в Русе. Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, отново ще застане начело на 25 МИР-София, където водачи традиционно са Бойко Борисов и Корнелия Нинова.

Напусналият партията на Слави Трифонов и бивш министър на спорта Радостин Василев пък се очаква да бъде водач на „Промяната“ в Габрово, а Иво Атанасов във Видин. Пред Bulgaria ON AIR бившият член на ИТН Иво Атанасов потвърди, че е получил покана за участие в листата на Видин. „Никой не ми е потвърдил на 100%. Имам покана да участвам в листите, но дали първи, пети и десети – не съм уведомяван за подобно нещо. Не съм партиен член, ще преценя в зависимост от това какво е състоянието на структурата, какви хора ще бъдат в листите“, коментира Атанасов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *