Компанията най-после реагира на твърденията на бившия си експерт по сигурността Питър Затко

 

Милиардерът Илон Мъск се е отказал от покупката на Twitter заради “Третата световна война”, твърдят адвокатите на компанията в изслушване пред съда вчера. Те цитираха СМС на Мъск към неговия банкер в “Морган Стенли”:

“Нека забавим само няколко дни… няма да има смисъл да купуваме Twitter, ако се насочим към Третата световна война.”

Заради това Мъск иска да спре сделката, и то преди последните разкрития да станат публични – не заради твърде много ботове на платформата, твърдят те.

Мениджмънтът на социалната платформа сериозно го закъса, след като наскоро софтуерният инженер и бивш шеф на сигурността Питър Затко пусна жалба към регулаторите, според която половината сървъри на компанията работят с остарял и уязвим софтуер и че ръководителите премълчават ужасяващи факти за броя на пробивите и липсата на защита на потребителските данни.

Това е още един довод в подкрепа на отказа на Мъск от сделката. А адвокатите на Twitter очаквано обявиха, че Затко е структурирал жалбата си така, че да повлияе на споразумението за сливане в услуга на милиардера. Те твърдят и че Затко иска да си отмъщава за лични конфликти с ръководството, като игнорираха напълно и тезата му, че слабата им сигурност заплашва националната сигурност на САЩ.

Адвокатите на Мъск разбира се отрекоха той да има каквото и да е общо със Затко, но естествено изтъкнаха, че неговите разкрития са важна информация за придобиването на компанията, която е била скрита от тях.

Съдията по делото обаче не пропусна да подчертае, че Мъск се е съгласил на сделка без дю дижиджънс, или надлежна проверка на всички данни на компанията – така че сам си е виновен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *