Skip to content

Изстрелът срещу детето: Въпроси около случилото се

Изстрелът срещу детето:  ВЪПРОСИ ОКОЛО СЛУЧИЛОТО СЕ
.
Куршум от този тип и такъв револвер, попадайки някъде в стъпалото от близко разстояние, би трябвало да го е раздробило. Или да е откъснало изцяло палеца, ако е уцелен него, както твърди Божанков.
Затова лекарят от областната болница заяви, че въпреки операцията не гарантират пълна функционалност на крайниците

Този тип револвери, с който е произведен изстрела, са тежки и с усилен куршум. Те държаха 20 години рекорда в света за най-мощен пистолет. С такъв куршум и пистолет можеш да свалиш дори много едро животно като елен или дори да спреш мечка!

За да се стреля с такова оръжие, има два варианта.
Първият е да се запъне петлето и после да се стреля. Вторият – направо да се натисне спусъка.
И двете неща изискват доста МЪЖКА сила. Защото пистолетът няма традиционният предпазител и трудното за запъване петле или тежкият за натискане спусък служат за тази цел.
Възможно ли е 11-год. хлапак да знае, че трябва да се запъне петлето?
И как е научих за петлето?… От бащата ли?
И защо околните не са реагирали?

Поредният въпрос е ако момчето е запънало петлето или натиснало спусъка с юнашка сила, която господа му е дал на тази крехка възраст, какво се е случило с него?

При това оръжие отката от изстрел с такъв патрон е забележим, особено ако ръката не е изправена, а е под ъгъл. 11-годишно хлапе в зависимост от захвата и позицията на ръката би трябвало да е получило травми.
И въобще как е боравило с оръжието? То не е леко – тежи над килограм. И обикновено с него се стреля, като се държи в две изпънати ръце.

Възможно ли е бащата да е произвел изстрела? Вярно, той твърди, че не е присъствал на сборището. Но за мен е парадоксално е да пратиш семейството си на този рожден ден, без ти самият да уважиш най-близките си свои роднини.
Децата на тази възраст не носят наказателна отговорност за разлика от възрастните. А бащата не само е депутат, но е и водач на предизборна листа.
Въобще историята за случилото се без отговор на тези въпроси е доста мътна, както мисля аз.
*** пистолет тип smith & wesson 357 magnum. Твърди се, че с такъв е стреляно.

Григор Лилов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *